Jarmuż i Purée ziemniaczane
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Jarmuż i Purée ziemniaczane może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 310 kalorii, 8G białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka śmietany, jarmuż, ziemniaki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Puree z ziemniaków, jarmużu i sera, Kuskus z puree ze słodkich ziemniaków i chipsami z jarmużu, oraz Przegrzebki Saula z puree z białej fasoli i kapustą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kapustę ugotować w garnku z wrzącą osoloną wodą (1 1/2 łyżki soli na 4 ćwiartki wody), odsłonięte, do miękkości, około 7 minut.
Kapusta odsączyć, a następnie natychmiast przenieść do kąpieli lodowej, aby zatrzymać gotowanie. Gdy jarmuż jest chłodny, odcedzić, ale nie ściskać.
Podczas gdy kapusta gotuje, obrać ziemniaki i pokroić na kawałki 1/2 cala. Dusić w śmietanie z 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w ciężkim średnim rondlu, przykrytym, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, 15 do 20 minut.
Purée mieszanka ziemniaków z jarmużu w 2 partiach w robocie kuchennym, aż będzie gładka (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów).
Przenieść do 4-do 5-quart ciężkiego rondla i gotować na małym ogniu, często mieszając, aż do ogrzania. Doprawić solą i pieprzem.
Purée można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić. Podgrzać na małym ogniu, często mieszając.