Japońskie country-Style Miso i tofu (Hiya Shiru)

Japońskie country-Style Miso i tofu (Hiya Shiru)
Japońskie country-Style Miso i tofu (Hiya Shiru) to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 199 kalorii, 16G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka sezamu, zielonej cebuli, sardynek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 17 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest dobre. Podobne przepisy to Mapo Tofu (japanese Style), Schłodzone tofu, po japońsku, oraz Jedwabne Tofu Ze Szczypiorkiem Po Japońsku.

Instrukcje

1
W suchej ciężkiej patelni na średnim ogniu, wymieszać nasiona sezamu i suszone sardynki, aż wydzielają swój zapach, ale nie palić, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
SardynkiSardynki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Umieść nasiona sezamu i suszone sardynki w misce roboczej małego robota kuchennego i pulsuj do zmielenia na drobny proszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
SardynkiSardynki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wysuszoną mieszaninę sardynek umieścić w dużej misce i wymieszać z miso, aby uzyskać bardzo gęstą pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardynkiSardynki
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać wrzącą wodę i wymieszać do gładkiej, kremowej konsystencji, i delikatnie wymieszać w kostkach tofu, zielona cebula, i płatki czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
TrudnośćŁatwy
Gotowe W17 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia31
Magazyn