Japońskie country-Style Miso i tofu (Hiya Shiru)
Japońskie country-Style Miso i tofu (Hiya Shiru) to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 199 kalorii, 16G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka sezamu, zielonej cebuli, sardynek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 17 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest dobre. Podobne przepisy to Mapo Tofu (japanese Style), Schłodzone tofu, po japońsku, oraz Jedwabne Tofu Ze Szczypiorkiem Po Japońsku.
Instrukcje
W suchej ciężkiej patelni na średnim ogniu, wymieszać nasiona sezamu i suszone sardynki, aż wydzielają swój zapach, ale nie palić, o 2 protokół.
Umieść nasiona sezamu i suszone sardynki w misce roboczej małego robota kuchennego i pulsuj do zmielenia na drobny proszek.
Wysuszoną mieszaninę sardynek umieścić w dużej misce i wymieszać z miso, aby uzyskać bardzo gęstą pastę.
Dodać wrzącą wodę i wymieszać do gładkiej, kremowej konsystencji, i delikatnie wymieszać w kostkach tofu, zielona cebula, i płatki czerwonej papryki.