Japoński sos krewetkowy II
Japoński sos krewetkowy II wymaga około 15 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis zawiera 319 kalorii , 1 g białka i 34 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 10 osób i kosztuje 27 centów za porcję. Ten przepis zachwycił 30 osób. Aby przepis był tak aromatyczny, wystarczy mieszanka soli, wody, papryki i kilku innych składników. Świetnie sprawdza się jako japoński hor d'oeuvre. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 23% . Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują japoński sos krewetkowy II , sałatkę z krewetek i awokado z japońskim sosem Yum Yum oraz japoński makaron z krewetkami .
Instrukcje
W blenderze lub robocie kuchennym połącz majonez, wodę, ketchup, cukier i sos z ostrej papryki. Doprawiamy czosnkiem w proszku, papryką, pieprzem białym i czarnym oraz solą. Mieszaj, aż będzie gładka.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to świetny wybór do krewetek. Te rześkie białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to grillowanymi, smażonymi, czy w sosie czosnkowym. Momo Sauvignon Blanc z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Momo Sauvignon Blanc]()
Momo Sauvignon Blanc
Ma złożony nos z aromatami owoców tropikalnych, nutami ziołowymi i nutą czarnej porzeczki. Naturalna fermentacja nadaje podniebieniu bogatą i teksturalną jakość, z subtelnymi nutami skórki cytryny i marakui. Finisz jest rześki i suchy. Pyszne do wszystkich rodzajów owoców morza i letnich sałatek lub spożywane samo jako orzeźwiający aperitif.