Jambalaya z indykiem i kiełbasą

Jambalaya z indykiem i kiełbasą
Indyk i kiełbasa Jambalayan jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 52g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 710 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.26 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Udaj się do sklepu i odbierz mielony pieprz, pieprz, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kiełbasa Z Indyka Jambalaya, Kiełbasa Jambalaya, oraz Kiełbasa Jambalaya dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W bardzo dużej patelni o wymiarach około 21 na 17 na 7 cali z uchwytami po obu stronach rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2
Dodać cebulę, papryka, seler, czosnek, esencja, sól,pieprz, cayenne i liście laurowe, i gotować, mieszając, aż warzywa są bardzo miękkie i zaczynają się złocisty, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Dodać kiełbaski i gotować, mieszając, aż zaczną brązowieć Na Zewnątrz, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
4
Dodać udka indyka i mięso i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Z IndykaNoga Z Indyka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Dodać pomidory i ich soki i gotować, mieszając, przez 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
6
Dodać ryż i dobrze wymieszać do włączenia i płaszcz równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
7
Dodać wodę, dobrze wymieszać, aby połączyć i doprowadzić do wrzenia.Zmniejszyć ogień, przykryć szczelnie i gotować bez mieszania, aż ciecz zostanie wchłonięta, a ryż będzie miękki, 35 do 40 minut, dodając więcej wody w razie potrzeby, jeśli ciecz zostanie wchłonięta, zanim ryż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
8
Wyjąć z ognia i odstawić na 15 minut przed podaniem.
9
Usunąć liście laurowe. Wymieszać z zieloną cebulą i pietruszką i podawać na gorąco.Esencja:.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
10
Dokładnie połącz wszystkie składniki i przechowuj w szczelnym słoiku lub pojemniku.

Składniki

2słonina wieprzowasłonina wieprzowa1porcja startego parmezanuz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)0warzywo (np. szpinak)cayennecayenne1porcja startego parmezanu1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany selerposiekany seler1porcja startego parmezanu1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1 woreczek świeżego, umytego szpinaku591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane świeże liście pietruszkiposiekane świeże liście pietruszki301 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany czosnekposiekany czosnek2Spód: okruszki z herbatników grahampółksiężycowe plasterki ogórka angielskiegopółksiężycowe plasterki ogórka angielskiego2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana zielona paprykaposiekana zielona papryka1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana zielona cebulaposiekana zielona cebula0warzywo (np. szpinak)2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju454papryka habanerokiełbasa lub 1 lb innej gotowanej kiełbasy, pokrojonej na 6-8-calowe segmentykiełbasa lub 1 lb innej gotowanej kiełbasy, pokrojonej na 6-8-calowe segmenty1porcja startego parmezanuramięramię1porcja startego parmezanususzone liście oreganosuszone liście oregano3Spód: okruszki z herbatników grahamuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody1warzywo (np. szpinak)plus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody2Spód: okruszki z herbatników grahamplus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany pomidor i ich sokiposiekany pomidor i ich soki907papryka habaneroIndyk gotowany w kostceIndyk gotowany w kostce2gotowane udka z indykagotowane udka z indyka591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw2Średnia żółta cebula, posiekanatabliczki mlecznej czekolady bez orzechówtabliczki mlecznej czekolady bez orzechów510papryka habanero1⁄4 szklanki białego ryżu średnioziarnistego (ok.1⁄4 szklanki białego ryżu średnioziarnistego (ok.4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana żółta cebulaposiekana żółta cebula

Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc

Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jednym z win, które można spróbować jest Granbazan Etiquetan Ambar Albarino. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
Granbazan Etiqueta Ambar Albarino
Granbazan Etiqueta Ambar Albarino
Bladozłoty kolor, z błyszczącymi refleksami cytryny w kierunku krawędzi. Wielka złożoność węchowa, odzwierciedlająca wyraźnie cechy odmianowe z aromatami świeżych owoców siewnych, ananasa, zielonego jabłka, cytryny i banana. Przepyszne z chrupiącą kwasowością. Elegancki, zrównoważony i przyjemny posmak.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia26
Magazyn