Jalapeño-Sos Czosnkowy
Jalapeño-sos czosnkowy to bezglutenowe i wegańskie przepis z 40 porcjami. Ten sos ma 149 kalorii, 0g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, ząbki czosnku, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Pieczone krewetki z czosnkiem w sosie koktajlowym Jalapeño, Chleb Czosnkowy Jalapeno, oraz Jalapeno Czosnek Łopatka Wieprzowa.
Instrukcje
Szczotka dwie 9-lub 10-calowe patelnie żeliwne z olejem.
Dodać połowę czosnku i jalapeos do każdego. Przykryć i gotować na małym ogniu, obracając jalapeos od czasu do czasu, aż są one blister na całym i czosnek jest zmiękczona, o 15 protokół.
Przełożyć na talerz do ostygnięcia. Obrać jalapeos i wyrzucić łodygi, nasiona i rdzenie. Obrać ząbki czosnku.
Przenieść jalapeos i czosnek do blendera i dodać oliwę z oliwek, sok z limonki i kolendry. Zmiksować na gładką masę. Zeskrobać sos do miski, wymieszać z cukrem i doprawić solą.
SOS przełożyć do słoików i wstawić do lodówki.
Dodać do przodu: sos można przechowywać w lodówce przez 1 miesiąc.