Jak zrobić zapas z kurzych łapek
Przepis jak zrobić zapas z kurzych łapek może być wykonany w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 518 kalorii, 45g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka kurzych łapek, liść laurowy, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1479 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Podobne przepisy to Jak zrobić bulion z kurczaka, Jak zrobić najlepszy rosół z kurczaka, oraz Jak zrobić domowy wywar z kurczaka.
Instrukcje
Początkowo gotuj kurze łapki przez 5 minut w twardym wrzeniu: doprowadzić do wrzenia 2 ćwiartki wody.
Włożyć kurze łapki do dużego garnka i przykryć wrzącą wodą. Gotować przez 5 minut.
Odcedzić, opłukać, odciąć i wyrzucić końcówki pazurów:
Całkowicie odcedzić kurze łapki. Spłucz zimną wodą, aby stopy były wystarczająco chłodne, aby sobie z nimi poradzić.
Za pomocą ostrego noża odetnij końcówki pazurów i wyrzuć. Powinny ciąć łatwo, jeśli przeciąć je przez staw. Jeśli pozostaną jakieś szorstkie plamy pazurów, odetnij je nożem do parkowania.
Umieść kurze łapki w czystym dużym garnku. Napełnij zimną wodą, aby pokryć stopy o cal.
Dodaj marchew, cebulę, seler, tymianek, liść laurowy i pieprz. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, natychmiast obniżyć temperaturę do niskiej. Częściowo przykryć, pozostawić około pół cala pęknięcia lub tak, i zachować gotowanie zapasów na wolnym ogniu, przez 4 godziny. Od czasu do czasu odtłuścić pianę, która może pojawić się na powierzchni.
Odkryj, zwiększ nieco ciepło, aby utrzymać niskie Gotowanie z garnkiem teraz odkrytym. Nadal gotować przez godzinę lub dwie. W tym momencie zmniejszasz zapasy, aby łatwiej było je przechowywać.
Przecedzić wywar przez kilka warstw gazę lub drobny sitko siatkowe (najlepiej oba) do garnka.
Wlać do słoików wielkości kwarty.
Przed przechowywaniem w lodówce pozostaw do ostygnięcia przez około godzinę.
Kiedy kolba ostygnie, powinna ładnie ujędrnić się w żel.