Jak zrobić sos Bordelaise

Jak zrobić sos Bordelaise
Jak zrobić sos Bordelaise może być właśnie przepisem bezglutenowym i wegetariańskim z dodatkiem lakto ovo, którego szukałeś. Za 1,32 USD za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 94 kalorie , 3 g białka i 1 g tłuszczu każda. Świetnie sprawdza się jako sos. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup bulion cielęcy, czerwone wino, sól i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Z wynikiem łyżeczkowym wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale wciąż da się je naprawić). Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Sos Zhoug (znany również jako Sos Schug) – pikantny bliskowschodni sos kolendrowy , Jak zrobić podstawowy sos Marinara i Wiśniowe ciasto do góry nogami (niezwykle łatwe do zrobienia!) .

Instrukcje

1
Do rondla ze szczyptą soli włóż masło i szalotkę; gotuj i mieszaj szalotki na średnim ogniu, aż będą karmelizowane i rumiane, około 20 minut. Od czasu do czasu mieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Czerwonych Ziemniaków, Pokrojonych Na 1-calowe Kawałki I Gotowanych Do Miękkości1 Funt Czerwonych Ziemniaków, Pokrojonych Na 1-calowe Kawałki I Gotowanych Do Miękkości
Dodatkowa Przyprawa Do Owoców Morza OpcjonalnieDodatkowa Przyprawa Do Owoców Morza Opcjonalnie
12 Białych Ratowników życia12 Białych Ratowników życia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stonemill Essentials Mielony CynamonStonemill Essentials Mielony Cynamon
2
Dodać czerwone wino i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
3
Zmniejsz ogień do niskiego; gotować, aż wino prawie odparuje, a sok z patelni będzie gęsty i lekko syropowaty. Obserwuj uważnie, mieszanina łatwo się pali.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papryka (1 Czerwona, 1 Zielona), Pokrojona W KostkęPapryka (1 Czerwona, 1 Zielona), Pokrojona W Kostkę
4
Dodaj bulion cielęcy, ponownie zagotuj i gotuj, aż zredukuje się o połowę, a sos lekko zgęstnieje, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion CielęcyBulion Cielęcy
1 Funt Rozdrobnionego Gotowanego Indyka (najlepiej Ciemnego Mięsa)1 Funt Rozdrobnionego Gotowanego Indyka (najlepiej Ciemnego Mięsa)
5
Sos przelać przez sitko o drobnych oczkach ustawione nad pojemnikiem. Podczas odcedzenia ostukaj łyżką w sitko i wyciśnij z pozostałości ostatnie krople sosu. Sos doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Brukwi, Obranej I Pokrojonej W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala2 Funty Brukwi, Obranej I Pokrojonej W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
1 Funt Rozdrobnionego Gotowanego Indyka (najlepiej Ciemnego Mięsa)1 Funt Rozdrobnionego Gotowanego Indyka (najlepiej Ciemnego Mięsa)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawSos
Magazyn