Jak zrobić ostrygi zapiekane

Jak zrobić ostrygi zapiekane
Masz ochotę na pescatariańską przystawkę? Jak zrobić ostrygi zapiekane może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Za 48 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 3 g białka i 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 osobom. Ten przepis z Allrecipes wymaga solonych krakersów, pietruszki płaskolistnej, soli i mielonego pieprzu oraz gęstej śmietanki. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 43 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 28% wyniku, co nie jest aż tak niesamowite. Podobne przepisy to Ostrygi zapiekane, Ostrygi zapiekane i Ostrygi zapiekane II.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Połącz w misce słone krakersy i masło; mieszaj, aż wszystkie okruchy zostaną nasycone masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy SaltineKrakersy Saltine
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozłóż 1/3 mieszaniny soli na dnie naczynia żaroodpornego o wymiarach 9 x 13 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy SaltineKrakersy Saltine
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
4
Połowę ostryg zalać płynem na mieszaninę soli. Doprawić pieprzem cayenne, solą i czarnym pieprzem. Powtórz tę czynność z następną 1/3 soli i pozostałymi ostrygami. Doprawić pieprzem cayenne, solą, czarnym pieprzem i włoską pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Liściowa PłaskaPietruszka Liściowa Płaska
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Krakersy SaltineKrakersy Saltine
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
AlkoholAlkohol
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Posyp ostrygi pozostałą mieszaniną soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy SaltineKrakersy Saltine
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
6
Z wierzchu powoli i równomiernie posmaruj kremem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
7
Piec w nagrzanym piekarniku, aż zacznie bulgotać i zarumienić, od 40 do 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Przed podaniem odstaw na 10 minut.

Polecane wino: Chardonnay, Riesling, Muscadet

Chardonnay, Riesling i Muscadet to świetny wybór na ostrygi. Maślane chardonnay doskonale nadaje się do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, a muscadet to klasyczny wybór do małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę pikanterii w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn