Jak zrobić ostrygi zapiekane
Masz ochotę na pescatariańską przystawkę? Jak zrobić ostrygi zapiekane może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Za 48 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 3 g białka i 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 osobom. Ten przepis z Allrecipes wymaga solonych krakersów, pietruszki płaskolistnej, soli i mielonego pieprzu oraz gęstej śmietanki. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 43 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 28% wyniku, co nie jest aż tak niesamowite. Podobne przepisy to Ostrygi zapiekane, Ostrygi zapiekane i Ostrygi zapiekane II.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Połącz w misce słone krakersy i masło; mieszaj, aż wszystkie okruchy zostaną nasycone masłem.
Rozłóż 1/3 mieszaniny soli na dnie naczynia żaroodpornego o wymiarach 9 x 13 cali.
Połowę ostryg zalać płynem na mieszaninę soli. Doprawić pieprzem cayenne, solą i czarnym pieprzem. Powtórz tę czynność z następną 1/3 soli i pozostałymi ostrygami. Doprawić pieprzem cayenne, solą, czarnym pieprzem i włoską pietruszką.
Posyp ostrygi pozostałą mieszaniną soli.
Z wierzchu powoli i równomiernie posmaruj kremem.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż zacznie bulgotać i zarumienić, od 40 do 45 minut.
Przed podaniem odstaw na 10 minut.
Polecane wino: Chardonnay, Riesling, Muscadet
Chardonnay, Riesling i Muscadet to świetny wybór na ostrygi. Maślane chardonnay doskonale nadaje się do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, a muscadet to klasyczny wybór do małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę pikanterii w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "