Jak zrobić galaretkę z ostrej papryki

Jak zrobić galaretkę z ostrej papryki
Jak zrobić galaretkę z papryką to bezglutenowe i wegańskie przepis z 60 porcjami. Jedna porcja zawiera 71 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz ocet jabłkowy, cukier, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 14 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Kilka osób naprawdę lubi tę przyprawę. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Galaretka Z Czerwonej Papryki, Galaretka Z Ostrą Papryką, oraz Galaretka Z Ostrą Papryką.

Instrukcje

1
Sterylizuj 6 (8 uncji) słoików i pokrywek do konserw zgodnie z instrukcjami producenta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
2
Podgrzać wodę w pojemniku na gorącą wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Miejsce czerwona papryka, zielona papryka, i papryka jalapeno w dużym rondlu na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony PieprzZielony Pieprz
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Wymieszać z octem i pektyną owocową. Stale mieszając, doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia. Szybko wymieszać z cukrem. Wróć do pełnego wrzenia i gotuj dokładnie 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pektyna OwocowaPektyna Owocowa
OcetOcet
CukierCukier
5
Usuń z ciepła i odtłuść dowolną pianę.
6
Szybko kadzi galaretki do sterylnych słoików, wypełniając w ciągu 1/4 cala z wierzchołków. Przykryj płaskimi pokrywkami i mocno przykręć opaski.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
7
Umieścić słoiki w stojaku i powoli opuszczać słoiki do konserwy. Woda powinna całkowicie pokryć słoiki i powinna być gorąca, ale nie wrzenia. Doprowadzić wodę do wrzenia i proces przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje60
Ocena Zdrowia0
Magazyn