Jak zrobić bułeczki z dyni
Jak zrobić bułeczki z dyni to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 95 kalorii, 2G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 42 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól, sodę oczyszczoną, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Najlepiej sprawdza się jako poranny posiłek i odbywa się w ok. 1 godzina i 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 25%. Spróbuj Jak zrobić bułeczki w toster & a dla jagód i śmietany bułeczki, Pumpkin Spice Scones Tips + Tricks for MOIST Scones, oraz Kahlúan Iced Pumpkin Latte + Klonowe Bułeczki Z Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia lub silikonową matą do pieczenia.
Wymieszać razem 1 3/4 szklanki mąki, 1/4 szklanki cukru, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól w dużej misce do połączenia.
Masło wymieszać z mieszaniną mąki za pomocą krajalnicy do ciasta, aż mieszanina przypomina grube okruchy.
Zrób dobrze w środku mieszanki mąki z masłem. Wymieszaj puree z dyni, maślankę i orzeszki piniowe, aż się połączą.
Posypać powierzchnię roboczą 2 łyżkami mąki. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię roboczą. Kształt w prostokąt o grubości około 1 cala. Złóż prostokąt w trzech częściach, posypać większą ilością mąki w razie potrzeby i spłaszczyć do około 1 cala grubości. Powtórz jeszcze 2 razy.
Wytnij ostatni prostokąt na 6 równych kwadratów.
Każdy kwadrat pokroić w trójkąty i przenieść bułeczki do przygotowanej blachy do pieczenia.
Jajko i mleko ubić razem w małej misce. Lekko posmaruj wierzch każdej bułeczki myciem jajecznym.
1 łyżeczkę cukru posypać bułeczkami.
Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor, 15 do 20 protokół.
Przenieś do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć.