Jak zrobić pieczone czerwone ziemniaki
Need a bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie przystawki? Jak zrobić pieczone czerwone ziemniaki może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 189 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 47 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. 7 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka pieprzu cayenne, sól koszerna i pieprz, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%. Podobne przepisy to Pieczone ziemniaki z czosnkiem i takie tam, co?'/Call Me PMc, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Wlać oliwę z oliwek do ciężkiego naczynia do pieczenia (takiego jak emaliowane żeliwne naczynie).
Umieść ziemniaki w naczyniu do pieczenia i wrzuć do herbu z oliwą z oliwek.
Posypać świeżymi gałązkami tymianku, solą koszerną, czarnym pieprzem, pieprzem cayenne i kawałkami czerwonej papryki.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut. Wrzucić warzywa, aby odwrócić. Niektóre ziemniaki mogą się kleić; nie próbuj ich obracać. Wróć do piekarnika i piec jeszcze 20 minut.
Wrzucić ziemniaki ponownie, obracając ziemniaki tak unbrown boki stykają się z dnem naczynia. Kontynuuj pieczenie, aż ziemniaki są rumiane i miękkie, o 15 więcej minut.
Wyłącz piekarnik i pozostaw ziemniaki w piekarniku na 15 minut. Wrzucić jeszcze raz i dostosować poziom soli, pieprz czarny, i pieprz cayenne przed przeniesieniem ziemniaków do miski.