Jak zaparzyć Kefir Wodny (szybki samouczek)

Jak zaparzyć Kefir Wodny (szybki samouczek)
Jak zaparzyć Kefir Wodny (szybki samouczek) może być tylko napojem, którego szukasz. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 98 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 4312 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką cukier trzcinowy, ziarna kefiru wodnego, niezsiarczone figi i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez odżywioną kuchnię. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Jak zaparzyć Kefir Wodny (szybki samouczek), Kefir Wodny, oraz Kefir Wodny (Tibicos).

Instrukcje

1
Zagotować około 6 szklanek przefiltrowanej wody, następnie wymieszać z cukrem. Nadal mieszając cukier w gorącej wodzie, aż się rozpuści, a następnie pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2
Umieść ziarna kefiru wodnego w słoiku 2-ćwiartkowym,
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
KefirKefir
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Wlać wodę z cukrem i kroplę fig i cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
4
W razie potrzeby dodaj odrobinę koncentratu lub innego płynnego suplementu mineralnego. Przykryj słoik luźno pokrywką lub gazą zabezpieczoną sznurkiem do gotowania, aby wpuścić powietrze, ale aby zapobiec zepsuciu wody przez zabłąkane zanieczyszczenia. Pozostawić kefir wodny do fermentacji przez 2 do 3 dni. Im dłużej fermentuje, tym silniejszy staje się jego smak. Kiedy woda kefir nabiera smaku, który Ci odpowiada, przecedzić go przez niereaktywny (z tworzywa sztucznego, drewna lub stali nierdzewnej) sitko do dzbanka. Wyrzucić zużytą cytrynę i figi, ale zarezerwować ziarna kefiru wody, które mogą być natychmiast rekultywowane lub które mogą być przechowywane w wodzie w lodówce do 1 tygodnia.Podczas gdy kefir wodny można cieszyć się, jak to jest, po początkowej fermentacji, można również fermentować go po raz drugi. Wtórna fermentacja pozwala na smak wody kefir, a proces wtórnej fermentacji, który występuje w szczelnie zamkniętej butelce (jak te) pozwala na rozwój dwutlenku węgla, wytwarzając gazowany kefir wodny.Do fermentacji wtórnej wlej 1/4 szklanki wybranego soku owocowego lub 1 łyżkę organicznego cukru trzcinowego do każdej z dwóch butelek typu flip-top (takich jak te). Następnie wlać kefir wody z dzbanka do butelki, napełniając je w ciągu 1/2 cala do 1 cala ich otworów. Uszczelnij butelki i ustaw je na blacie, aby fermentowały przez kolejne 18 do 24 godzin, pamiętając, że ciepłe temperatury przyspieszą proces fermentacji, podczas gdy chłodne temperatury spowolnią go.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda GazowanaWoda Gazowana
1 Laska Wanilii, Przecięta I Wyskrobana1 Laska Wanilii, Przecięta I Wyskrobana
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
KefirKefir
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
5
Przenieść butelki kefiru wody do lodówki na 3 dni, aby pęcherzyki do Ustawienia. Otwórz ostrożnie nad zlewem, ponieważ ciecz w butelce jest pod ciśnieniem, a po zwolnieniu uszczelki butelki kefir wodny może się spienić i spienić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KefirKefir
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Magazyn