Jak gotować pstrąga
Jak gotować pstrąga może być dobrym przepisem na rozszerzenie pola przepisu na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 48g białka, 38g tłuszczu i w sumie 544 kalorii. Ten przepis służy 2. Za $5.79 za porcję, ten przepis okładki 36% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką masło, pietruszkę płaską, sól i pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowy, pierwotny, przyjazny dla fodmap i pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 25 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Jak gotować pstrąga, Książka kucharska: Trout Amandine, oraz Książka kucharska: zupa z wędzonego pstrąga.
Instrukcje
Rozpuść masło w rondlu na średnim ogniu, aż masło będzie pachniało tostem i będzie złotobrązowe, około 1 minuty. Wyłącz ogrzewanie.
Wyłóż blachę do pieczenia kawałkiem folii aluminiowej.
Umieść pstrąga na folii; otwórz pstrąga, aby boki skóry były opuszczone.
Skrop każdego pstrąga około 1/2 łyżeczki roztopionego masła. Obficie dopraw solą i czarnym pieprzem.
Przesuń ruszt piekarnika na 5 lub 6 cali poniżej źródła ciepła i rozgrzej brojlery piekarnika na dużym ogniu.
Piecz pstrąga, aż będzie nieprzezroczysty i ledwo jędrny w dotyku, 2 lub 3 minuty.
Wróć patelnię roztopionego masła na dużym ogniu; dodaj sok z cytryny i pietruszkę. Doprowadź SOS maślany do wrzenia; ubij do połączenia.
Podawaj pstrąga na talerzach i skrop sosem maślanym.