Jajko wielkanocne
Easter Egg może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis służy 8 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 34 g białka, 42 g tłuszczu i łącznie 688 kalorii. Za 2,78 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka likieru pomarańczowego, figurka królika, gotowe kółka z ciasta francuskiego – jedno o średnicy 11 cali i jedno o średnicy 1 cala oraz garść innych składników, wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Wielkanoc. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 34%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Easter Egg, Easter Egg i Easter Egg.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 1 miniaturowa figurka królika (odporna na ciepło)
W dużej misce ubij masło mikserem ręcznym, aż będzie całkowicie gładkie.
Dodać cukier i „utrzeć” je razem, aż składniki dokładnie się połączą.
Dodaj jajko i żółtko i mieszaj, aż składniki się połączą. Od czasu do czasu zeskrobuj boki miski, aby upewnić się, że wszystko się połączyło.
Zdejmij miskę z miksera i za pomocą szpatułki wymieszaj migdały, mąkę, ekstrakt migdałowy, ekstrakt waniliowy i likier pomarańczowy. Mieszaj, aż dokładnie się połączą. Wmieszać figurkę królika do nadzienia.
Umieść 11-calowe okrągłe kółko ciasta francuskiego płasko na blasze do pieczenia wyłożonej papierem pergaminowym. Za pomocą pędzla do ciasta posmaruj brzegi rozmąconym jajkiem.
Nadzienie uformuj w równy kopczyk na środku okrągłości, pozostawiając czyste brzegi. Delikatnie podnieś 12-calową rundę i umieść ją nad nadzieniem i dolną okrągłą, tak aby krawędzie się dopasowały. Dociśnij wszystkie krawędzie, aby masa jajeczna działała jak klej sklejający górę i dół. Za pomocą zębów widelca „zaciśnij” krawędzie, aby zamknąć górną część.
Posmaruj wierzch pozostałym białkiem jajecznym.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Włóż ciasto do lodówki, aby lekko stwardniało po nagrzaniu piekarnika, na około 15 minut.
Umieść blachę do pieczenia na środku piekarnika i piecz na złoty kolor, około 20 do 25 minut.