Jajko fettuccine z figami, rozmarynem i pancettą
Jajko Fettuccine z figami, rozmarynem i pancettą może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 650 kalorii. Na 4,64 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Epicurious ma 17 fanów. Jeśli masz rozmaryn, jędrne Dojrzałe figi, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać figi można śledzić to danie główne z Panna Cotta Z Figami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest dobre. Spróbuj Jajko Fettuccine Z Figami, Rozmarynem I Pancettą, Fettuccine z figami, rozmarynem i boczkiem, oraz Fettuccine z cytryną, rozmarynem i świeżymi figami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozdrzeć chleb na kawałki i pulsować w blenderze lub robocie kuchennym, aż zredukowane do grubych okruchów.
Podgrzać 2 łyżki oleju w głębokim 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie gotować bułkę tartą z solą i pieprzem do smaku, stale mieszając, aż złoty kolor i chrupiące, o 5 protokół.
Przełożyć na talerz do ostygnięcia.
Rozgrzać pozostałą łyżkę oleju w oczyszczonej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie gotować pancetta, mieszając, aż złoty kolor i chrupiące.
Przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe do osuszenia.
Dodaj cebulę na patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną, o 4 protokół.
Dodać czosnek i rozmaryn i gotować, mieszając, 1 minutę. Wymieszać z winem i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż płyn zmniejszy się do około 1 łyżki stołowej.
Zdjąć z ognia i wymieszać bulion, figi, pietruszkę, połowę pancetty i sok z cytryny.
Gotować fettuccine w dużym garnku wrzącej osolonej wody, aż al dente. Rezerwa 1/2 szklanki wody do gotowania, a następnie spuścić makaron w durszlaku.
Dodać fettuccine do mieszanki fig z 1/4 szklanki zarezerwowanej wody do gotowania i sól i pieprz do smaku.
Podgrzać na małym ogniu, delikatnie podrzucając i dodając więcej wody do gotowania, jeśli mieszanina stanie się sucha, aż po prostu ogrzana.
Podawać makaron z bułką tartą i pozostałą pancettą.