Jajko fettuccine z figami, rozmarynem i pancettą

Jajko fettuccine z figami, rozmarynem i pancettą
Jajko Fettuccine z figami, rozmarynem i pancettą może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 650 kalorii. Na 4,64 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Epicurious ma 17 fanów. Jeśli masz rozmaryn, jędrne Dojrzałe figi, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać figi można śledzić to danie główne z Panna Cotta Z Figami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest dobre. Spróbuj Jajko Fettuccine Z Figami, Rozmarynem I Pancettą, Fettuccine z figami, rozmarynem i boczkiem, oraz Fettuccine z cytryną, rozmarynem i świeżymi figami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozdrzeć chleb na kawałki i pulsować w blenderze lub robocie kuchennym, aż zredukowane do grubych okruchów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Podgrzać 2 łyżki oleju w głębokim 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie gotować bułkę tartą z solą i pieprzem do smaku, stale mieszając, aż złoty kolor i chrupiące, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Przełożyć na talerz do ostygnięcia.
4
Rozgrzać pozostałą łyżkę oleju w oczyszczonej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie gotować pancetta, mieszając, aż złoty kolor i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe do osuszenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
6
Dodaj cebulę na patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodać czosnek i rozmaryn i gotować, mieszając, 1 minutę. Wymieszać z winem i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż płyn zmniejszy się do około 1 łyżki stołowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Zdjąć z ognia i wymieszać bulion, figi, pietruszkę, połowę pancetty i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
9
Gotować fettuccine w dużym garnku wrzącej osolonej wody, aż al dente. Rezerwa 1/2 szklanki wody do gotowania, a następnie spuścić makaron w durszlaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
FettuccineFettuccine
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10
Dodać fettuccine do mieszanki fig z 1/4 szklanki zarezerwowanej wody do gotowania i sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
FettuccineFettuccine
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
11
Podgrzać na małym ogniu, delikatnie podrzucając i dodając więcej wody do gotowania, jeśli mieszanina stanie się sucha, aż po prostu ogrzana.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
12
Podawać makaron z bułką tartą i pozostałą pancettą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn