Jajka zawinięte w boczek z polentą

Jajka zawinięte w boczek z polentą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 590 kalorii, 28g białka, oraz 45 g tłuszczu na porcję. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz polentę, parmezan, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Jajka zawinięte w boczek z polentą, Cheddar Polenta Z Boczkiem Zawinięte Szparagi, oraz Berghoff ' s boczek zawinięty krewetki na niebiesko Księżyc pieczony czerwony pieprz Polenta.
Instrukcje
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać zieloną cebulę i mieszać, aż zwiędną, o 1 minutę.
Dodać 3 szklanki wody i soli; doprowadzić do wrzenia. Stopniowo ubijaj polentę. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż gęste i kremowe, mieszając od czasu do czasu, o 13 protokół. Wymieszać z serem i tymiankiem. Doprawić solą i pieprzem. Chłodny do letniego. (Można przygotować 2 dni wcześniej. Przykryć i schłodzić; polenta stanie się jędrna.)
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać boczek; smażyć, aż zacznie brązowieć, ale nadal będzie giętki, około 4 minut.
Przełożyć boczek na ręczniki papierowe, aby osuszyć. Lekko schłodzić. Rezerwa 2 łyżki kapieli z boczku na wiosenne warzywa z Sherry Vinaigrette.
Boki linii ośmiu 1 1/4-cup budyniu kubki z 2 plastry boczku każdy, tworząc kołnierz.
Umieść 1/2 plasterka boczku na dnie każdej filiżanki. Podziel polenta między filiżanki, o Hojny 1/3 szklanki każdy. Naciśnij polenta na dolnej i górnej stronie boczku.
Posypać 1/4 szklanki mieszanki sera na polenta w każdej filiżance. (Można przygotować 2 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
Rozgrzej piekarnik do 204°. Crack 1 jajko do środka każdej filiżanki.
Posyp jajka pozostałym serem, zieloną cebulą, tymiankiem i czarnym pieprzem.
Przenieść kubki do obramowanej blachy do pieczenia.
Piec, aż białka jaj są prawie ustawione, o 20 protokół.
Odstawić jajka w temperaturze pokojowej 5 minut (jajka będą nadal gotować).
Uruchom mały ostry nóż wokół krawędzi kubków; kubki tilt i przesuń boczek, polenta, i jajko na talerzach i służyć.