Jajka z ciecierzycą, szpinakiem i pomidorem
Jajka z ciecierzycą, szpinakiem i pomidorem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.3 za porcję. Jedna porcja zawiera 257 kalorii, 17g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 29 minut. Jeśli masz ser Pecorino romano, szczypta pieprzu, sos marinara o niższej zawartości sodu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szpinak z ciecierzycą i jajkami sadzonymi, Szpinak Z Ciecierzycą I Jajkami Sadzonymi, oraz Szpinak z ciecierzycą i jajkami sadzonymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodać szalotki, rozmaryn, papryka czerwona, i czosnek; gotować 2 minuty lub aż szalotki są miękkie, stale mieszając.
Dodaj marinara i ciecierzycy; doprowadzić do duszenia. Wymieszać ze szpinakiem, solą i czarnym pieprzem. Rozbij jajka równomiernie na mieszaninie marinara. Gotować na wolnym ogniu przez 15 minut (nie mieszać) lub do momentu, aż białka będą prawie gotowe. Przykryć i gotować przez 1 minutę lub do momentu ustawienia białek (żółtka nadal powinny być płynne).