Jajka Wielkanocne W Czekoladzie
Czekolada pokryte pisanki może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis ma 893 kalorie, 4G białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 9. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Ten przepis od Allrecipes ma 293 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Mieszanka masła, cukier cukierniczy, półsłodkie kawałki czekolady i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 27%. Spróbuj Jajka Wielkanocne Z Masłem Orzechowym W Czekoladzie, Cukierki Z Jajkiem Wielkanocnym W Czekoladzie, oraz Jajka W Czekoladzie dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, wymieszać masło, wanilia, i serek. Wymieszaj cukier cukierniczy, aby uzyskać gotowe ciasto. Aby uzyskać najlepsze wyniki, użyj rąk do mieszania.
Ciasto podzielić na cztery części. Pozostaw jedną z części gładką. Do drugiej części wymieszać masło orzechowe.
Wymieszać kokosa do trzeciej części, a kakao w proszku do ostatniej części.
Rozwałkuj każdy rodzaj ciasta w kształty jajek i umieść na woskowanej, wyłożonej papierem arkuszu ciastek. Przechowywać w lodówce do twardego, co najmniej godzinę.
Roztopić kawałki czekolady w żaroodpornej misce na patelni gotującej się wody. Mieszać od czasu do czasu, aż będzie gładka. Jeśli czekolada wydaje się zbyt gęsta do powlekania, wymieszaj łyżeczkę skracania lub oleju, aż rozpuści się do pożądanej konsystencji. Zanurz schłodzone jajka w czekoladzie i wróć do woskowanego papieru wyłożonego arkuszem, aby ustawić. Przechowywać w lodówce przez 1/2 godziny do stwardnienia.