Jajka gotowane w sosie pomidorowym z cebulą i papryką
Jajka gotowane w sosie pomidorowym z cebulą i papryką wymagają ok. 25 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 331 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.47 za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pieprz, pietruszka, dolno-sodowy sos marinara, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Działa dobrze jako niedrogi SOS. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 65%. Spróbuj Jajka gotowane w sosie pomidorowym z cebulą i papryką, Patelnia - jajka gotowane z duszoną papryką i cebulą, oraz Odżywianie w jajkach i jajkach gotowanych w sosie pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej średnią patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj oliwę z oliwek do patelni; zawirować do herbu.
Dodać paprykę i cebulę; gotować przez 6 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodać czosnek i gotować przez 2 minuty, często mieszając. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Wymieszać w sosie marinara i oregano; gotować przez 3 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Uformuj 4 (3-calowe) wgłębienia w mieszaninie warzywnej za pomocą tylnej łyżki. Rozbij 1 jajko do każdego wgłębienia; posyp równomiernie solą i czarnym pieprzem. Przykryć i gotować 6 minut lub aż jajka są pożądane stopień doneness.
Ułóż 1 plasterek tosta na każdym z 4 talerzy. Top każdy plaster z 1/2 szklanki sosu i 1 jajko.
Każdą porcję posypać 1 1/2 łyżeczki natki pietruszki i 1 łyżeczką sera.