Jajka Gordona Benedykta
Gordon ' s eggs Benedict to poranny posiłek, który serwuje 4. Jedna porcja zawiera 219 kalorii, 15g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3801 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z BBC Good Food wymaga szynki parmeńskiej, jajek,babeczek tostowych i sosu holenderskiego. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Jajka Benedict Deviled Eggs, Najlepsze Jajka Benedykt, oraz Jajka Benedykta.
Instrukcje
Zagotować głęboki rondel z wodą (co najmniej 2 litry) i dodać ocet. Rozbij jajka na 4 oddzielne filiżanki do kawy lub ramekiny. Muffinki podzielić, usmażyć i podgrzać talerze.
Zawirować ocet wody energicznie tworząc wir i slajdów w jajku. Będzie zwijać się i ustawiać na schludny Okrągły kształt. Gotować przez 2-3 minuty, a następnie wyjąć łyżką szczelinową.
Powtarzaj z innymi jajkami, pojedynczo, ponownie wirując wodą podczas ślizgania się w jajkach.
Na każdej muffince rozłóż sos, na wierzchu skrusz plasterek szynki, a następnie polej jajkiem. Łyżka na pozostałą hollandaise i podawać od razu.