Jajka Gordona Benedykta

Jajka Gordona Benedykta
Gordon ' s eggs Benedict to poranny posiłek, który serwuje 4. Jedna porcja zawiera 219 kalorii, 15g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3801 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z BBC Good Food wymaga szynki parmeńskiej, jajek,babeczek tostowych i sosu holenderskiego. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Jajka Benedict Deviled Eggs, Najlepsze Jajka Benedykt, oraz Jajka Benedykta.

Instrukcje

1
Zagotować głęboki rondel z wodą (co najmniej 2 litry) i dodać ocet. Rozbij jajka na 4 oddzielne filiżanki do kawy lub ramekiny. Muffinki podzielić, usmażyć i podgrzać talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Zawirować ocet wody energicznie tworząc wir i slajdów w jajku. Będzie zwijać się i ustawiać na schludny Okrągły kształt. Gotować przez 2-3 minuty, a następnie wyjąć łyżką szczelinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
3
Powtarzaj z innymi jajkami, pojedynczo, ponownie wirując wodą podczas ślizgania się w jajkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Na każdej muffince rozłóż sos, na wierzchu skrusz plasterek szynki, a następnie polej jajkiem. Łyżka na pozostałą hollandaise i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS HollandaiseSOS Hollandaise
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie

Polecane wino: Chardonnay, Cava

Chardonnay i Cavan są doskonałym wyborem dla jaj Benedict. Wino musujące - z naszym bez soku pomarańczowego - jest oczywistym wyborem dla jaj. Z maślanym sosem hollandaise możesz jednak zdecydować się na pełniejsze białe wino, takie jak chardonnay. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawŚniadanieBrunch
Magazyn