Jajka faszerowane wielką zwierzyną
Jajka Big Game Deviled Eggs mogą być dobrym przepisem na poszerzenie Twojej kolekcji hor d'oeuvre. Za 22 centy za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis serwuje 20 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i ketogenny przepis zawiera 60 kalorii, 4 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 10 minut. Ten przepis wypróbowało i polubiło 12 osób. Kilku osobom bardzo smakowało to amerykańskie danie. Udaj się do sklepu i kup wodę, paprykę, majonez i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt niesamowity wynik łyżką wynoszący 16%. Podobne przepisy to Big Game Deviled Eggs, Big Game Nachos i The Big Game Chex® Mix (1/2 ).
Instrukcje
Zagotuj wodę na dużym ogniu i dodaj ocet. Ostrożnie włóż jajka do wrzącej wody.
Zagotuj jajka na średnim ogniu i gotuj przez 15 minut.
Przenieś jajka na durszlak ustawiony w zlewie i zalej je zimną wodą przez około 5 minut, aby ostygły.
Jajka obrać pod lekkim strumieniem zimnej wody i odstawić do zimnej wody do całkowitego schłodzenia, na około 10 minut.
Pokrój jajka wzdłuż; Do miski włóż żółtka.
Rozgnieć żółtka widelcem, następnie dodaj majonez, po 1 łyżce na raz, aż masa będzie gładka; dodać musztardę Dijon.
Wymieszaj sok ze słodkich marynat, proszek cebulowy i kawałki bekonu; mieszaj widelcem, aż masa żółtkowa się dokładnie połączy.
Każdą połówkę białka napełnij masą żółtkową za pomocą łyżki.
Posyp jajka faszerowane papryką i przełóż na talerz.
Przykryj talerz folią spożywczą i przechowuj w lodówce do momentu wystygnięcia i wymieszania smaków, co najmniej 1 godziny.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti doskonale komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Blanc de Bleu Cuvee Mousseux. Ma 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Blanc de Bleu Cuvee Mousseux]()
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu to kalifornijskie wino klasy premium Chardonnay z dodatkiem nuty jagód i delikatne wino musujące zarezerwowane na niezapomniane uroczystości. Oferuje uwodzicielskie smaki i świeżą, aromatyczną musację - wyraziście pastelową jagodami. Wszystko to zamknięte jest w imponująco seksownej butelce o gustownym stylu. Owoce Blanc de Bleu uprawiane są w cichych winnicach Północnej Kalifornii, znanych z chłodnej i przejrzystej bryzy – idealne warunki dla ekskluzywnych winogron i gleb, które podkreślają głęboko cechy smakowe. To wino musujące dobrze komponuje się z przystawkami, sushi i bardzo lekkimi posiłkami.