Jajecznica na szparagach
Jajecznica na szparagach może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 248 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.04 za porcję. Jeśli masz pod ręką szparagi, pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest dobre. Spróbuj Jajecznica na szparagach, Jajecznica ze szparagami, oraz Jajecznica Ze Szparagami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Szparagi oczyścić i przyciąć, odrywając 1 KONIEC szparagu w naturalnym punkcie zerwania i wyrównując końcówkę obok pozostałych łodyg. Przyciąć je do złamanej długości szparagów. Kompostować woody kończy.
Ułóż szparagi na patelni z obfitymi arkuszami.
Skropić oliwą i doprawić solą i pieprzem.
Umieść je w nagrzanym piekarniku i gotować przez 15 minut lub aż wskazówki są rumiane i zaczynają chrupiące.
W małej filiżance rozbij każde jajko.
Dodać każde jajko do miski, wymieszać z mlekiem, doprawić solą i pieprzem.
Ubić mieszankę jajeczną trzepaczką, według wzoru na rysunku 8, aż składniki zostaną całkowicie wymieszane. W patelni nonstick saute roztopić masło na średnim ogniu. Po rozpuszczeniu masła dodajemy jajka i gotujemy na małym ogniu, delikatnie mieszając silikonową szpatułką. Utrzymuj jajka w ruchu, kontynuując gotowanie, aż będą ugotowane, ale miękkie, około 15 do 20 minut.
Rozgrzać półmisek lub talerze do serwowania w nagrzanym piekarniku niskotemperaturowym lub kuchenkę mikrofalową przez 6 do 10 sekund. Na rozgrzanym talerzu rozsypać Prażone szparagi, a na szparagach łyżkę jajecznicy. Jedz natychmiast i ciesz się!