Jaja w płaszczach
Jajka w płaszczach mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 76 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 123 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka jaj, masło, kawior i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Pstrąg Portugalski gotowany w wędzonej szynce, Scottish Eggs - co może pokonać gotowane jajka smażone w głębokim tłuszczu, gdy pokryte kiełbasą, oraz Jaja ziębickie: Tajskie smażone jajka na twardo w sosie Tamaryndowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Za pomocą nakładki na jajka ostrożnie wyciąć pokrywkę z każdego jajka. Puste jajka do miski, rezerwując 4 skorupki. Doprowadzić małą patelnię wody do wrzenia. Wypłukać zarezerwowane skorupki jaj; ostrożnie wrzucić je do wrzącej wody. Dusić 3 minuty.
Usuń muszle i pozwól im wyschnąć do góry nogami na ręczniku.
Połącz masło i jajka w rondlu o średniej nieprzywierającej konsystencji na średnim ogniu, stale mieszając jajka elastyczną żaroodporną łopatką lub drewnianą łyżką, aż zaczną zgęstnieć (około 3 minuty). Jaja zaczną nagle koagulować, często wokół boków lub podstawy patelni. Zdjąć patelnię z ognia i szybko wymieszać, tak aby każde ugotowane jajko rozpuściło się z powrotem do części płynnej, mieszając przez około 30 sekund. Gotować około 3 minut lub do momentu, aż jajka lekko zgęstnieją, ciągle mieszając.
Wyjmij patelnię z ognia i wymieszaj 30 sekund. Kontynuuj umieszczanie jaj na ogniu przez około 3-minutowe przerwy i usuwanie przez 30 sekund, stale mieszając do pożądanego stopnia doneness (powtórz procedurę około 5 razy w sumie).
Jajka posypać równomiernie solą i czarnym pieprzem.
Masę jajeczną podzielić równomiernie i ostrożnie łyżką na 4 przygotowane skorupki. Do każdej porcji dodać 1/2 łyżeczki crme frache i 1/2 łyżeczki kawioru. Jajka ułożyć w miseczkach i podawać od razu.