Jagodowa Crostata

Jagodowa Crostata
Jagodowy Crostatan to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 493 kalorie, 6G białka, oraz 19g tłuszczu. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Sprawdza się jako bardzo przystępny deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka proszku do pieczenia, mąka, cukier, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 24%. Podobne przepisy to Jagodowa Crostata, Figi Crostata, oraz Włoski Dżem Crostata.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 3 składniki w dużym, ciężkim rondlu na średnim ogniu. Przykryć i gotować, bez mieszania, 5 minut lub aż jagody zaczną uwalniać jakiś płyn. Odsłaniać i gotować na wolnym ogniu, aż cukier rozpuści się, ciągle mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 25 minut lub aż mieszanina zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Zdjąć z ognia; całkowicie schłodzić. Kryj się i wyluzuj. (
3
Mieszanina będzie nadal gęstnieć, gdy ostygnie.)
4
W dużej misce wymieszać mąkę i kolejne 5 składników; pokroić w maśle blenderem do ciasta, aż mieszanina będzie krucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Połączyć jajko i żółtko w osobnej misce; ubić lekko trzepaczką do drutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Dodaj jajko do mieszaniny okruchów, lekko mieszając widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
7
Posypać wodą, 1 łyżeczkę na raz, równomiernie na powierzchni, mieszając widelcem, aż ciasto będzie wystarczająco wilgotne, aby utrzymać się razem. Ciasto wkleić na okrągły dysk; przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
8
Ciasto podzielić na 2 porcje (około 2/3 i 1/3 całości).
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Większą porcję ułożyć na lekko posmarowanej mąką powierzchni. (Chill Rest, covered.)
10
Ciasto rozwałkować na 11-calowe koło (o grubości około 1/8 cala).
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
11
Przełożyć ciasto na 9-calową patelnię z wyjmowanym dnem. Dokładnie dopasuj ciasto do patelni (bez rozciągania).
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
Usuń nadmiar ciasta, tocząc wałek do ciasta na górze patelni. Łyżka mieszanki jagodowej do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)1/2 Szklanki Uprażonych Posiekanych Orzechów Pekan (odłożyć 1 łyżkę Do Dekoracji)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
13
Rozwałkuj pozostałe ciasto na 9-calowe koło (o grubości około 1/8 cala).
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
14
Przetnij okrąg na 8 pasków (3/4 cala), używając noża lub kółka do ciasta. Lekko posmaruj Brzeg unbaked tart wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
15
Umieścić 4 paski po przekątnej na wierzchu tarty.
16
Umieścić pozostałe 4 paski po przekątnej w przeciwnym kierunku na górze tarty.
17
Usuń nadmiar ciasta. Docisnąć krawędzie pasków do krawędzi skorupy ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wydrylowane Mrożone Wiśnie Cierpkie, Rozmrożone, Odsączone I OsuszoneWydrylowane Mrożone Wiśnie Cierpkie, Rozmrożone, Odsączone I Osuszone
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
18
Ułożyć tartę na blasze wyłożonej folią aluminiową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
19
Piec w 350 przez 40 do 45 minut lub do złotego koloru. Schłodzić na stojaku z drutu 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
20
Zdjąć krawędź patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
21
Tartę pokroić w kliny; w razie potrzeby podawać z bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn