Jagnięcina ze szpinakiem i sosem tahini

Jagnięcina ze szpinakiem i sosem tahini
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać jagnięcinę ze szpinakiem i sosem tahini Garlicky spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 327 kalorii, 9g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jeśli masz tahini, cebula, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Spróbuj Garlicky tahini-sos z Chard na Quinoa, Pieczony kalafior, Freekeh i sos Garlicky tahini, oraz Posiekany stek jagnięcy ze szpinakiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cebulę włożyć do 1 dużego, płytkiego naczynia, w którym zmieści się jedna warstwa, lub podzielić cebulę na 2 średnie do dużych woreczków zamrażalniczych.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
2
Dodaj olej, skórkę z cytryny i kminek (dzieląc równo, jeśli używasz torebek). Dobrze wymieszać, a następnie dodać jagnięcinę. Przykryj naczynie lub zwiąż torby i pozostaw, obracając lub zgniatając odpowiednio w połowie czasu, tak długo, jak masz; szczerze mówiąc, powinno to być przez co najmniej 10 minut, a najlepiej nie w lodówce. Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. Umieść nieprzywierającą lub żeliwną patelnię na piecu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Z marynaty wyjąć wycisk, nie trzeba przecierać i wysuszać, wystarczy zetrzeć kawałki cebuli. Zapiekać z każdej strony przez 1 do 2 minut, następnie przełożyć na patelnię do pieczenia, a następnie do nagrzanego piekarnika na 10 minut. Mięso powinno być odpowiednie dla różu, ale nie krwawe, może trzeba trochę dłużej, jeśli mięso zaczęło się bardzo zimno. Trzeba będzie sprawdzić dla siebie i po ugotowaniu, jak chcesz, usunąć do rozgrzanego talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Do sosu, umieścić tahini w misce i dodać czosnek i sól. Wymieszaj drewnianą łyżką, dodając sok z cytryny tak, jak to robisz; będzie chwytać się tutaj, ale nie martw się, ponieważ później się poluzuje. Powoli dodawać trochę wody (uważam, że mogę użyć około 1/2 szklanki), wylewając z miarki tak, że tylko trochę idzie w czasie, i nadal mieszając. Gdy masz gładką mieszaninę konsystencji śmietany, przestań dodawać wodę. Włożyć do miski łyżką i posypać dodatkowym mielonym kminkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kminek MielonyKminek Mielony
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
TahiniTahini
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Szpinak: rozmrozić w kuchence mikrofalowej zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, a następnie krótko gotować do ogrzania, o 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
6
Wyjąć z kuchenki mikrofalowej i umieścić na czystym talerzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
7
Skropić oliwą z oliwek, a następnie top z prażonym sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
8
Podawać jagnięce noisettes ze szpinakiem i garlicky tahini na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
TahiniTahini
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia95
Magazyn