Jagnięcina Na Parze

Jagnięcina Na Parze
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać na parze jagnięcinę spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 294 kalorie. Na 2,69 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sproszkowany szafran, gałązki pietruszki, łopatkę i część żebra młodej jagnięciny wiosennej i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć grubą sól, można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona jagnięcina ze skórką z kiełbasy jagnięcej i sosem ze świeżych winogron, Kolorado Jagnięcina i karmelizowany Zacier cebulowy z esencją z kopru jagnięcego, oraz Exohiko jagnięce (paczki Nadziewane jagnięciną, szpinakiem i serem) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Trim jagnięcina z nadmiaru tłuszczu: cienki spadł można pozostawić na. Szafran zmiksować z 1/4 szklanki masła, sól, i pieprz. Wcierać w mięso jagnięce.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
2
Przynieś dużo wody do wrzenia na dnie parowca, czajnika lub kuskus (aby pożyczyć sztuczkę od Diany Kennedy, autorki kuchni Meksyku, * Wrzuć grosza-gdy grosz przestanie klikać, Potrzebujesz więcej wody). Zwilżyć kawałek gazę i skręcić w pasek długości obwodu obręczy czajnika. Użyj tego paska, aby przymocować perforowany wierzch, aby pasował idealnie do góry. Sprawdź wszystkie strony pod kątem skutecznego uszczelnienia: para powinna unosić się tylko przez otwory. Zrób łóżko z pietruszki nad otworami i oprzyj na nim ramię jagnięce. Surround z cebulą, jeśli jest używany, i przykryć podwójną warstwą gazę, a następnie, szczelnie, z pokrywką. Nie podnosić pokrywy podczas pierwszych 1 3/4 godzin gotowania na parze. Bądź bardzo ostrożny i odsuń się podczas podnoszenia pokrywy. Jeśli jagnięcina jest miękka i odpada z kości, jest gotowa; jeśli nie, kontynuuj gotowanie na parze od 15 do 30 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kilka Ogolonych Parmiginao-ReggianoKilka Ogolonych Parmiginao-Reggiano
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
3
W razie potrzeby, brązowy w oleju i masła lub wcierać ponownie z masłem i brązowy w bardzo gorącym piekarniku (najwyższe ustawienie).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Beztłuszczowy KremBeztłuszczowy Krem
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
4
Podawać z miseczkami mielonego kminku i soli, do użycia jako dip.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kminek MielonyKminek Mielony
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
2 Szklanki Pokruszonej Mieszanki Nadzienia Ziołowego2 Szklanki Pokruszonej Mieszanki Nadzienia Ziołowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
5
* Nowy Jork: Harper & Row, 197
1
* Tradycyjnie to danie będzie przygotowywane z zebda, ostrego, naturalnie zsiadłego produktu, który pochodzi z marokańskich Berberów. Amerykańskie niesolone masło, choć nie jest dokładnie dopasowane, może być z powodzeniem zastąpione.* To danie jest zazwyczaj podawane z kuskusem, maleńkim makaronem z kaszy marokańskiej. Aby wyprodukować autentycznie puszysty marokański kuskus, paruj go przez 30 minut w kuskusière lub ciasnym, bez pokrywy parowcu. Następnie wrzuć go do płaskiej patelni, powoli dodaj 1 szklankę osolonej wody i zgrabiaj wszelkie grudki trzepaczką do drutu. Na koniec odstawiamy kuskus do kuskusière i gotujemy na parze przez dodatkowe 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło NiesoloneMasło Niesolone
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
2
Przedrukowane za zgodą kuskus i inne dobre jedzenie z Maroka przez Paulę Wolfert, © 1973Harper & Row Publishers, Inc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia26
Magazyn