Jagnięcina marynowana jogurtem w stylu Delhi ze skórką orzechową
Jagnięcina marynowana jogurtem w stylu Delhi ze skórką orzechową jest bezglutenowe danie główne. Na 5,88 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 75g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 788 kalorii. Ten przepis służy 10. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz ząbki czosnku, ziarna pieprzu, złoty brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Spróbuj Jagnięcina Po Delhi Z Ziemniakami, Szaszłyki Jagnięce Marynowane Jogurtem, oraz Jogurtowo-Marynowane Jagnięce Kebaby dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj cebulę; smażyć na złoty kolor, 14 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
3
Dodać czosnek i kolejne 7 składników; wymieszać 2 minuty. Zeskrobać mieszaninę do procesora.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
4
Dodaj 4 szklanki jogurtu. Blend aż mieszanina jest gruba puree; przenieść do dużej miski.
Umieścić 3 szklanki marynaty w średniej misce; wymieszać w pozostałych 1 1/2 szklanki jogurtu i doprawić solą i pieprzem. Przykryć, schłodzić i zarezerwować na sos.
Posypać pozostałymi 2 1/4 łyżeczki soli; rozprowadzić z pozostałą marynatą. Pokrowiec z folią. Przechowywać w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sól
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
1
Rozgrzej piekarnik do 191°. migdały, orzechy nerkowca, cukier, sól i 1 szklanka marynaty zarezerwowane do polewy w procesorze, aż orzechy są grubo posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Migdały
Orzechy Nerkowca
Cukier
Orzechy
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Usuń plastik i zeskrobaj większość marynaty z jagnięciny. Przykryj patelnię folią i piecz jagnięcinę 1 1/2 godziny. Odkryć; rozłożyć nakrętki polewa równomiernie. Pieczona jagnięcina uncovered aż polewa jest złoty i jagnięcina jest miękka, około 1 godziny.