Jagnięcina pieczona z cytryną i koprem włoskim z polentą

Pieczona jagnięcina z polentą z cytryny i kopru włoskiego może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 590 kalorii, 34g białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 3,35 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, chrzan, mascarpone i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Krewetki Krewetki z szybko Zakonserwowaną cytryną i koprem włoskim na Polencie, Pieczony Schab Z Jagnięciny Z Morelami I Mascarpone Polenta, oraz Jagnięcina Pieczona Na Koprze I Figach.
Instrukcje
W robocie, puree cytryny z czosnkiem, koper włoski, oliwa z oliwek i 1 łyżka pieprzu. Ułóż jagnięcinę w szklanym naczyniu do pieczenia i zalej marynatą. Przykryć folią i przechowywać w lodówce na noc.
Zeskrobać część marynaty i przełożyć jagnięcinę na patelnię. Doprawić solą. Piecz przez około 45 minut, aż termometr błyskawicznie odczytany włożony w najgrubszą część zarejestruje 12
Przełożyć jagnięcinę na deskę do krojenia i pozostawić na 15 minut.
Tymczasem w dużym rondlu połącz wodę z polentą, ubijając, aż będzie gładka. Gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż polenta lekko zgęstnieje, około 5 minut.
Ubij 1 szklankę mleka i gotuj na umiarkowanym ogniu, stale ubijając, aż polenta będzie prawie miękka, około 25 minut.
Ubić masło i mascarpone i gotować przez około 15 minut dłużej, aż polenta będzie kremowa i miękka. Wymieszać Pecorino Romano i doprawić polentę solą i pieprzem.
Łyżka polenta na talerze obiadowe. Cienko pokroić pieczoną jagnięcinę i ułożyć plastry na polencie. W małej misce połącz posiekaną natkę pietruszki i przygotowany chrzan.
Posyp mieszaninę jagnięciną i podawaj.