Jagnięce Vindaloo Tacos z ogórkiem Raita

Jagnięce Vindaloo Tacos z ogórkiem Raita
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu indyjskich przepisów, więc daj jagnięce Vindaloo Tacos z ogórkiem Raitan spróbować. To danie główne ma 443 kalorie, 35g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,51 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz ocet, suszone chile de arbol, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć kardamon można śledzić to danie główne z Placek Maślany Kardamonowy jako deser. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest świetne. Spróbuj Tandoori Noga Jagnięca Z Ogórkiem Raita, Hamburgery jagnięce z fetą-ogórek Raita, oraz Grillowany Schab Jagnięcy Z Pomidorem I Ogórkiem Raitan I Israeli Co dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Najpierw zrób marynatę dla jagnięciny. W misce, połączyć ocet, suszone chili, laska cynamonu, goździki, i kardamon. Pozostawić do namoczenia na 20 minut, aby zmiękczyć chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Wlać do blendera i dodać nasiona kminku, nasiona gorczycy, czarny pieprz, czosnek, imbir, mleko kokosowe i sól. Puree przez 2-3 minuty, aż całkowicie gładkie, dodając dodatkowy ocet, aby uzyskać pastę, która nie jest zbyt gęsta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Zalać marynatą jagnięcinę, natrzeć i marynować w lodówce, przykryte, do 4 godzin.Zrobić raita: w misce połączyć jogurt, 2 łyżki soku z cytryny, 1/2 łyżeczki soli i ogórka. Dokładnie wymieszać i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do serwowania. Raita może być wykonana do 2 dni wcześniej.Zrób" marynowaną " cebulę: w misce połącz cienko pokrojoną cebulę, 1/4 szklanki soku z cytryny i 1/2 łyżeczki soli. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut i do 4 godzin, aż cebula lekko zmiękną i stracić część ich kęs.Gdy jagnięcina zakończy marynowanie, Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. na piecu podgrzej dużą głęboką, odporną na piekarnik patelnię na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
RaitaRaita
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Dodaj 2 łyżki oleju roślinnego i podgrzej, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
5
Usuń nadmiar marynaty z jagnięcych trzonków, oszczędzając wszystko, co pozostało.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
6
Dodać trzciny jagnięce do gorącego oleju i brązowy przez 4-5 minut z obu stron, aż głęboko karmelizowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
7
Wyjąć na talerz. Do pozostałego oleju w garnku, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć na złoty kolor, 4-5 minut, dodając więcej oleju w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
8
Dodaj zarezerwowaną marynatę do garnka wraz z 2 szklankami wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Dodać proszek kolendry. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, skrobanie dno patelni, aby podnieść wszystkie bity.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Dodaj zarezerwowane golonki jagnięce i wszelkie soki, które wydali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
11
Dodać wystarczającą ilość wody do garnka tak, że przychodzi ¾ drogi się boki trzonków.Przykryć szczelną (odporną na działanie pieca) pokrywą lub 2 warstwami folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
12
Umieść na środkowym stojaku w piekarniku i gotuj przez 2 godziny, obracając trzonki raz na środku. Pod koniec mięso powinno spadać z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
13
Wyjąć trzonki z garnka i, gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, rozdrobnić mięso z dala od kości. Wyrzucić kości (lub zarezerwować dla zapasów).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
14
Umieść garnek z płynem do duszenia z powrotem na kuchence i gotuj na wolnym ogniu. Zmniejsz, aż osiągnie konsystencję gęstego gulaszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
15
Dodać rozdrobnione mięso jagnięce do płynu i dodać proszek garam masala i dodatkową łyżkę octu. Wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3-4 minutes.To podawać, podgrzewać tortille kukurydziane na patelni, aż lekko zwęglone. Napełnij każdą tortillę duszoną jagnięciną i top z raita, cebula, i posiekanej kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla KukurydzianaTortilla Kukurydziana
Garam MasalaGaram Masala
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
RaitaRaita
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta

Składniki

1warzywo (np. szpinak)nasiona gorczycy czarnejnasiona gorczycy czarnej1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopieprz czarnypieprz czarny5goździkikardamon zielonykardamon zielony41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychkolendra posiekana (do dekoracji)kolendra posiekana (do dekoracji)1stick1cinnamon złamany na pół1cinnamon złamany na pół1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 średnia lub duża czerwona cebula, pokrojona w kostkę1 średnia lub duża czerwona cebula, pokrojona w kostkę41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennych15 tortilli (do serwowania)15 tortilli (do serwowania)1ogórek gorący (lub inny ogórek bez pestek) pokrojony w kostkęogórek gorący (lub inny ogórek bez pestek) pokrojony w kostkę41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennych3dried Chile De Arbol (lub inne pikantne suszone chili), nasiona i łodyga usunięte3dried Chile De Arbol (lub inne pikantne suszone chili), nasiona i łodyga usunięte41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennych3dried guajillo chilies (lub inne niezbyt pikantne suszone chili), nasiona i łodyga usunięte3dried guajillo chilies (lub inne niezbyt pikantne suszone chili), nasiona i łodyga usunięte1inchświeży imbir obrany i mielonyświeży imbir obrany i mielony2warzywo (np. szpinak)garam masalagaram masala4goździkimrożone wegetariańskie kruszone mięsomrożone wegetariańskie kruszone mięso1porcja startego parmezanukolendra mielonakolendra mielona1kilogramytrzcina jagnięcatrzcina jagnięca591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok z cytryny (ok. 2 cytryny)sok z cytryny (ok. 2 cytryny)2Spód: okruszki z herbatników grahamsok z cytryny (ok. 1 cytryny)sok z cytryny (ok. 1 cytryny)1małecebula żółta połówka i pokrojona cienkocebula żółta połówka i pokrojona cienko1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejogurt zwykły (najlepiej Grecki)jogurt zwykły (najlepiej Grecki)2Spód: okruszki z herbatników graham1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1porcja startego parmezanuocet biały (do wykończenia)ocet biały (do wykończenia)1warzywo (np. szpinak)nasiona kminku pełnegonasiona kminku pełnego41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennych1yellow cebula pokrojona w kostkę1yellow cebula pokrojona w kostkę1warzywo (np. szpinak)altalt
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn