Jagnięce Vindaloo Tacos z ogórkiem Raita

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu indyjskich przepisów, więc daj jagnięce Vindaloo Tacos z ogórkiem Raitan spróbować. To danie główne ma 443 kalorie, 35g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,51 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz ocet, suszone chile de arbol, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć kardamon można śledzić to danie główne z Placek Maślany Kardamonowy jako deser. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest świetne. Spróbuj Tandoori Noga Jagnięca Z Ogórkiem Raita, Hamburgery jagnięce z fetą-ogórek Raita, oraz Grillowany Schab Jagnięcy Z Pomidorem I Ogórkiem Raitan I Israeli Co dla podobnych receptur.
Instrukcje
Najpierw zrób marynatę dla jagnięciny. W misce, połączyć ocet, suszone chili, laska cynamonu, goździki, i kardamon. Pozostawić do namoczenia na 20 minut, aby zmiękczyć chili.
Wlać do blendera i dodać nasiona kminku, nasiona gorczycy, czarny pieprz, czosnek, imbir, mleko kokosowe i sól. Puree przez 2-3 minuty, aż całkowicie gładkie, dodając dodatkowy ocet, aby uzyskać pastę, która nie jest zbyt gęsta.
Zalać marynatą jagnięcinę, natrzeć i marynować w lodówce, przykryte, do 4 godzin.Zrobić raita: w misce połączyć jogurt, 2 łyżki soku z cytryny, 1/2 łyżeczki soli i ogórka. Dokładnie wymieszać i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do serwowania. Raita może być wykonana do 2 dni wcześniej.Zrób" marynowaną " cebulę: w misce połącz cienko pokrojoną cebulę, 1/4 szklanki soku z cytryny i 1/2 łyżeczki soli. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut i do 4 godzin, aż cebula lekko zmiękną i stracić część ich kęs.Gdy jagnięcina zakończy marynowanie, Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. na piecu podgrzej dużą głęboką, odporną na piekarnik patelnię na średnim ogniu.
Dodaj 2 łyżki oleju roślinnego i podgrzej, aż się połysk.
Usuń nadmiar marynaty z jagnięcych trzonków, oszczędzając wszystko, co pozostało.
Dodać trzciny jagnięce do gorącego oleju i brązowy przez 4-5 minut z obu stron, aż głęboko karmelizowane.
Wyjąć na talerz. Do pozostałego oleju w garnku, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć na złoty kolor, 4-5 minut, dodając więcej oleju w razie potrzeby.
Dodaj zarezerwowaną marynatę do garnka wraz z 2 szklankami wody.
Dodać proszek kolendry. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, skrobanie dno patelni, aby podnieść wszystkie bity.
Dodaj zarezerwowane golonki jagnięce i wszelkie soki, które wydali.
Dodać wystarczającą ilość wody do garnka tak, że przychodzi ¾ drogi się boki trzonków.Przykryć szczelną (odporną na działanie pieca) pokrywą lub 2 warstwami folii.
Umieść na środkowym stojaku w piekarniku i gotuj przez 2 godziny, obracając trzonki raz na środku. Pod koniec mięso powinno spadać z kości.
Wyjąć trzonki z garnka i, gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, rozdrobnić mięso z dala od kości. Wyrzucić kości (lub zarezerwować dla zapasów).
Umieść garnek z płynem do duszenia z powrotem na kuchence i gotuj na wolnym ogniu. Zmniejsz, aż osiągnie konsystencję gęstego gulaszu.
Dodać rozdrobnione mięso jagnięce do płynu i dodać proszek garam masala i dodatkową łyżkę octu. Wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3-4 minutes.To podawać, podgrzewać tortille kukurydziane na patelni, aż lekko zwęglone. Napełnij każdą tortillę duszoną jagnięciną i top z raita, cebula, i posiekanej kolendry.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, wino. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
![Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino]()
Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino
To piękne wino jest cudownie spójne rocznik po roczniku. Otrzymujemy najwyższej jakości owoce Chenin Blanc z rancza Wilsona w Clarksburgu, co pozwala nam produkować wyraziste, dopracowane i pyszne wino. Na początku Zawirowania aromaty białej gruszki, ananasa i banana wyrastają do przodu ze szklanki. Na podniebieniu wino jest orzeźwiające smakami dojrzałej mandarynki i brzoskwiń. Odczucia w ustach są żywe, ale bogate i mają subtelną kremowość. Fermentacja w 100% ze stali nierdzewnej gwarantuje świeżość owoców, które fani tego wina docenili przez lata. To kwintesencja letniego napoju i idealne wino do połączenia ze świeżymi ostrygami!