Jabłkowy Sufganiyot (chanukowe pączki) z solonym karmelem

Jabłkowy Sufganiyot (chanukowe pączki) z solonym karmelem
Jabłecznik Sufganiyot (chanukowe pączki) z solonym karmelem może być właśnie tym napojem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 34 i kosztuje 30 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 544 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, masło jabłkowe, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Sufganiyot (chanukowe pączki) z twarogiem imbirowo-limonkowym, Chai Sufganiyot (chanukowe pączki) z maślanką pomarańczowo-dyniową, oraz Meksykańska Sufganiyot (chanukowe pączki) z nadzieniem z pianki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Miejsce 2 1/2 szklanki mąki, cynamon, sól, i gałka muszkatołowa w dużej misce i trzepaczką do napowietrzania i połączyć; odstawić. Drugą dużą miskę zalać olejem roślinnym; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
CynamonCynamon
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Umieść drożdże i 1 łyżeczkę cukru w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Podgrzać 1/2 szklanki cydru jabłkowego do ogrzania, w temperaturze od 41° do115.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
4
Dodać do drożdży i cukru i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
5
Odstawić, aż mieszanina się spieni, około 5 minut.
6
Dodaj pozostałą 1/4 szklanki cukru, pozostałą 1/4 szklanki cydru jabłkowego, żółtka, masło jabłkowe i wanilię do mieszaniny drożdży i ubijaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło JabłkoweMasło Jabłkowe
JabłecznikJabłecznik
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Dodaj tę mieszaninę do zarezerwowanej mieszanki mąki i mieszaj drewnianą łyżką, aż ciasto się połączy i zacznie tworzyć kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
8
Ciasto przełożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą. Rozsypać kawałki masła na cieście i ugniatać, aż masło jest w pełni włączone, a ciasto jest gładkie, błyszczące i elastyczne, około 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
1
Połącz cukier, wodę i sól w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści. Nadal gotować, wirując patelnię od czasu do czasu (ale nie mieszając), aż mieszanina zmieni głęboki bursztynowy kolor, około 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Wyjmij patelnię z ognia, ostrożnie wlej śmietanę i wanilię (mieszanina będzie się bąbelkować i parować) i mieszaj, aż równomiernie się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przenieść do średniej miski żaroodpornej i pozostawić karmel do ostygnięcia w temperaturze pokojowej, odsłonięty, na około 30 minut przed using.To wykończenie: wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia; odstawić. Punch dół ciasta, przenieść go do lekko mąki powierzchni roboczej, i rozwałkować, aż będzie około 1/4 cala grubości. Używając okrągłego noża 2-1 / 2 cala, wytłocz jak najwięcej rund ciasta i umieść je na przygotowanej blasze do pieczenia w odległości około 1/4 cala. Zbierz resztki ciasta w kulkę, rozwałkuj i pokrój ponownie. Wyrzucić resztki ciasta.Obsypać ciasto luźno folią lub wilgotnym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
CiastoCiasto
PunchPunch
RolkaRolka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Niech wzrosnąć w ciepłym miejscu, aż puffy i około 1/2 cala grubości, o 30 protokół.
5
Rozgrzać olej w holenderskim piekarniku lub dużym garnku o grubym dnie na średnim ogniu, aż temperatura osiągnie 185° na termometrze cukierków / tłuszczu. Tymczasem dopasuj stojak z drutu na drugiej blasze do pieczenia; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Piec HolenderskiPiec Holenderski
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
6
Umieścić cukier w dużej misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Przełożyć schłodzony karmel do worka rurowego wyposażonego w okrągłą końcówkę o średnicy 1/4 cala; odstawić.Gdy olej jest gotowy, dodać 4 rund ciasta i smażyć na złoty kolor, przerzucając w połowie, około 2 minut w sumie. (Jeśli w pączkach pojawią się pęcherzyki powietrza, przebij je czubkiem noża do parkowania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
CiastoCiasto
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
8
Pączki wyjąć łyżką szczelinową do stelaża.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
9
Dodaj 4 więcej rund ciasta do oleju. Podczas smażenia ciasta użyj szczypiec, aby przenieść pierwsze 4 (jeszcze gorące) pączki do miski z cukrem. Wrzucić do płaszcza w cukrze, a następnie powrócić do stojaka drucianego. Powtórz smażenie i osuszanie pozostałych rund ciasta.Gdy pączki są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, użyj noża do parowania, aby przebić bok każdego z nich, tworząc kieszeń na środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
CukierCukier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
NóżNóż
SzczypceSzczypce
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Włóż końcówkę woreczka do kieszeni i włóż do środka około 1 czubatej łyżeczki karmelu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
11
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje34
Ocena Zdrowia0
Magazyn