Jabłkowe Półksiężyce
Jabłkowe półksiężyce mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 48 porcji z 32 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 7 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką żółtko, śmietanę, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik z 7%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Półksiężyce Dulce de Leche, Półksiężyce Polenta z bitym kozim serem, oraz Ugotuj książkę: półksiężyce squasha z masłem, sezamem i solą.
Instrukcje
Wymieszaj, aby zmiksować, śmietanę, żółtko i ekstrakt waniliowy. W dużej misce wymieszać razem mąkę i cukier.
Pokroić w 3/4 szklanki masła lub margaryny, aż będą jak grube okruchy.
Wymieszać w mieszaninie śmietany, aż dobrze wymieszane.
Ciasto podzielić na pół i schłodzić, aż będzie łatwe w obsłudze (około 3 godziny).
Aby nadzienie: w małym rondlu roztopić 1 łyżkę margaryny.
Dodać jabłka, rodzynki, brązowy cukier i przyprawy i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jabłka są przetargu widłowego.
Usunąć nadmiar płynu i ostudzić.
Rozwałkuj każdy kawałek ciasta do grubości około 1/8 cala i pokrój za pomocą okrągłego foremki do ciastek 2-1/2 cala.
Umieść rundy 1/2 cala od siebie na nieprzetworzonym arkuszu cookie.
Umieść (skąpe) łyżeczkę nadzienia na każdej rundzie i złóż na pół. Uszczelnij krawędzie widelcem.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 10-12 minut lub do jasnobrązowego.
Skropić cukrem cytrynowym lukrem z 1/2 szklanki cukru pudru, 1 łyżeczki soku z cytryny (świeżego), 1 łyżki wody.
Wymieszać do uzyskania mżejącej konsystencji. Jeśli jest zbyt gęsty, dodaj trochę więcej wody, jeśli jest zbyt cienki, trochę więcej cukru cukierniczego.