Jabłko Orzech Crisp
Apple Walnut Crisp może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 734 kalorie, 8G białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. 119 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz staromodny owies, lody waniliowe, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Jabłko-Orzech Crisp, Jabłko-Żurawina Orzech Crisp, oraz Klon-Orzech Jabłko Crisp dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°. masło 12 - przez 9-przez 2-calowe szklane lub ceramiczne naczynie do pieczenia (3 do 3 1/2 kwarty.
Wymieszaj mąkę, owies, brązowy cukier, orzechy włoskie, cynamon i sól w misce, a następnie zmiksuj na maśle opuszkami palców, aż mieszanina utworzy małe grudki.
Jabłka obrać i pokroić w plastry o grubości 1/4 cala, następnie w dużej misce wrzucić sok z cytryny, cukier granulowany i mąkę.
Przenieść do naczynia do pieczenia, rozłożenie równomiernie.
Pokruszyć polewę owsianą równomiernie na mieszance jabłkowej i piec, aż polewa będzie złota, a jabłka będą miękkie, około 45 minut. Lekko ostudzić i podawać na ciepło.
Crisp można piec 4 godziny wcześniej i przechowywać, przykryte, w temperaturze pokojowej. Podgrzać w rozgrzanym piekarniku 177° do ogrzania.