Jabłko Gorgonzola Frittata
Apple Gorgonzola Frittata może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Za 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 2 porcje z 418 kalorii, 17g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Ten przepis z Taste of Home ma 176 fanów. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, jajka, ząbek czosnku i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, lakto ovo wegetariańskie i pierwotne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest dobre. Podobne przepisy obejmują Sałatka z chipsem jabłkowym, gorgonzolą i orzechami pekan z winegretem jabłkowym, Sałatka z jabłek i Gorgonzoli, oraz Sałatka Z Gorgonzoli Jabłkowej.
Instrukcje
W małej misce ubij jajka, śmietanę, sól i pieprz; odstawić. W innej misce wrzuć jabłko z sokiem z cytryny; odstawić.
W 7-in. patelnia żaroodporna, podsmaż cebulę i seler na oleju do miękkości.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej. Wyrzuć czosnek.
Dodaj mieszankę jajeczną na patelnię; posyp jabłkiem i serem. Przykryj i gotuj przez 4-6 minut lub do momentu, gdy jajka prawie się zestalą.
Odkryć; broil 3-4 w. od ognia przez 2-3 minuty lub do całkowitego zestalenia jaj.
Odstaw na 5 minut przed cięciem.
Polecane wino: Wino Musujące
Wino musujące to moje najlepsze typy dla frittaty. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące świetnie komponuje się z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka na początku dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ wiadomo, że żółtko pokrywa podniebienie. Butelka Le Grand Courtage rosé Brut Bedazzled z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Le Grand Courtage Rose Brut Bedazzled Butelka
Jasne aromaty i smaki świeżej truskawki i maliny łączą się z nutami bzu i fiołków. Na podniebieniu utrzymuje się delikatna równowaga suchości i kwasowości ze smakami dzikich jagód i granatu wraz z delikatnymi nutami kwiatowymi. To Brut różowe uzupełnia szeroką gamę potraw, od pikantnych po słodkie. Spróbuj z pikantnymi daniami azjatyckimi, risotto, BBQ, wołowiną, jagnięciną, kaczką, kurczakiem, prosciutto, owocami morza, pizzą, miękkim serem (jak brie lub koza), sernikiem, crème brulée, Truskawkowym ciastem i ciastem jagodowym. Wymieszaj ze świeżym sokiem grejpfrutowym, aby uzyskać orzeźwiający napój brunchowy lub dodaj pływak do koktajlu na bazie ginu.Mieszanka: Chardonnay zapewnia głębię i strukturę, a Ugni Blanc zapewnia naturalną kwasowość i świeżość. Lekki Gamay nadaje wyrazisty owocowy wyraz i gładką konsystencję. Winogrona pochodzą z wysokiej jakości terroirów we Francji, takich jak Burgundia i Beaujolais.