Jabłko-Bourbon indyk i sos
Jabłko-Bourbon z indykiem i sosem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 107g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 999 kalorii. Na 3,66 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 40 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz mocno brązowy cukier, sznurek kuchenny, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Indyk suszony brązowym cukrem z sosem jabłkowo-Bourbonowym, Klon-glazurowany Indyk z sosem Bourbon-Pecan, oraz Applewood wędzona pierś indyka z sosem Bourbon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj sok jabłkowy i 2 kolejne składniki, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Wyjąć podroby i szyję z indyka i spłukać indyka zimną wodą.
Dobrze opróżnić wnękę; osuszyć.
Na dużą patelnię ułożyć indyka. Gazę zanurzyć w mieszaninie soku jabłkowego. Wytrzyj się. Przykryć indyka gazą; wlać mieszaninę soku jabłkowego na gazę, całkowicie pokryć. Przykryć i schłodzić 12 do 24 godzin, fastrygując od czasu do czasu marynatą.
Wyjąć indyka z patelni, wyrzucając gazę i rezerwując 3 filiżanki marynaty.
Posypać jamę pożądaną ilością soli; wcierać do jamy.
Posypać skórę odpowiednią ilością soli i świeżo zmielonego pieprzu; wcierać w skórę. Wiązać końce nóg razem ze sznurkiem; podwijać końcówki skrzydeł.
Ułożyć seler i kolejne 3 składniki w jednej warstwie na dnie patelni.
Włożyć indyka, pierś do góry, na masę selerową; zalać indykiem marynatą na patelni.
Piec w temperaturze 325 przez 3 godziny i 15 minut do 4 godzin lub do czasu, gdy termometr do mięsa włożony do najgrubszej części uda zarejestruje 165, fastrygując co 30 minut sokami z patelni i ekranując folią aluminiową po 2 godzinach i 30 minutach, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu, jeśli to konieczne.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 30 minut.
Przenieść indyka do półmiska, zastrzegając 2 1/2 szklanki patelni kapie.
Wlać zastrzeżone krople przez cienki sitko z siatki drucianej do dużej miarki, odrzucając ciała stałe.
Roztopić masło w rondlu na średnim ogniu; ubić mąkę i gotować, ubijając stale, 1 do 2 minut lub do gładkiej. Stopniowo dodawaj kapiele i doprowadzaj do wrzenia. Zmniejszyć ogień do medium, i gotować na wolnym ogniu, mieszając mieszaninę od czasu do czasu, 5 minut lub aż sos zgęstnieje.
Dodać do 1/2 szklanki bulionu z kurczaka dla pożądanej konsystencji, w razie potrzeby. Wymieszać sól i świeżo zmielony pieprz do smaku.
Indyka podawać z ciepłym sosem.
* Można zastąpić mrożonego całego indyka, rozmrożonego.