Jabłko-Bourbon indyk i sos

Jabłko-Bourbon indyk i sos
Jabłko-Bourbon z indykiem i sosem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 107g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 999 kalorii. Na 3,66 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 40 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz mocno brązowy cukier, sznurek kuchenny, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Indyk suszony brązowym cukrem z sosem jabłkowo-Bourbonowym, Klon-glazurowany Indyk z sosem Bourbon-Pecan, oraz Applewood wędzona pierś indyka z sosem Bourbon dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj sok jabłkowy i 2 kolejne składniki, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok JabłkowySok Jabłkowy
CukierCukier
2
Wyjąć podroby i szyję z indyka i spłukać indyka zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
3
Dobrze opróżnić wnękę; osuszyć.
4
Na dużą patelnię ułożyć indyka. Gazę zanurzyć w mieszaninie soku jabłkowego. Wytrzyj się. Przykryć indyka gazą; wlać mieszaninę soku jabłkowego na gazę, całkowicie pokryć. Przykryć i schłodzić 12 do 24 godzin, fastrygując od czasu do czasu marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok JabłkowySok Jabłkowy
MarynataMarynata
Cała TurcjaCała Turcja
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SernikSernik
5
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjąć indyka z patelni, wyrzucając gazę i rezerwując 3 filiżanki marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
PatelniaPatelnia
7
Posypać jamę pożądaną ilością soli; wcierać do jamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
8
Posypać skórę odpowiednią ilością soli i świeżo zmielonego pieprzu; wcierać w skórę. Wiązać końce nóg razem ze sznurkiem; podwijać końcówki skrzydeł.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
9
Ułożyć seler i kolejne 3 składniki w jednej warstwie na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
Włożyć indyka, pierś do góry, na masę selerową; zalać indykiem marynatą na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
SelerSeler
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Piec w temperaturze 325 przez 3 godziny i 15 minut do 4 godzin lub do czasu, gdy termometr do mięsa włożony do najgrubszej części uda zarejestruje 165, fastrygując co 30 minut sokami z patelni i ekranując folią aluminiową po 2 godzinach i 30 minutach, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
12
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Przenieść indyka do półmiska, zastrzegając 2 1/2 szklanki patelni kapie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Wlać zastrzeżone krople przez cienki sitko z siatki drucianej do dużej miarki, odrzucając ciała stałe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
SitoSito
15
Roztopić masło w rondlu na średnim ogniu; ubić mąkę i gotować, ubijając stale, 1 do 2 minut lub do gładkiej. Stopniowo dodawaj kapiele i doprowadzaj do wrzenia. Zmniejszyć ogień do medium, i gotować na wolnym ogniu, mieszając mieszaninę od czasu do czasu, 5 minut lub aż sos zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
16
Dodać do 1/2 szklanki bulionu z kurczaka dla pożądanej konsystencji, w razie potrzeby. Wymieszać sól i świeżo zmielony pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
SólSól
17
Indyka podawać z ciepłym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
18
* Można zastąpić mrożonego całego indyka, rozmrożonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia42
Magazyn