Jabłko-Bourbon indyk i sos

Jabłko-Bourbon indyk i sos
Jabłko-Bourbon z indykiem i sosem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 107g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 999 kalorii. Na 3,66 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 40 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz mocno brązowy cukier, sznurek kuchenny, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Indyk suszony brązowym cukrem z sosem jabłkowo-Bourbonowym, Klon-glazurowany Indyk z sosem Bourbon-Pecan, oraz Applewood wędzona pierś indyka z sosem Bourbon dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj sok jabłkowy i 2 kolejne składniki, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok JabłkowySok Jabłkowy
CukierCukier
2
Wyjąć podroby i szyję z indyka i spłukać indyka zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
3
Dobrze opróżnić wnękę; osuszyć.
4
Na dużą patelnię ułożyć indyka. Gazę zanurzyć w mieszaninie soku jabłkowego. Wytrzyj się. Przykryć indyka gazą; wlać mieszaninę soku jabłkowego na gazę, całkowicie pokryć. Przykryć i schłodzić 12 do 24 godzin, fastrygując od czasu do czasu marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok JabłkowySok Jabłkowy
MarynataMarynata
Cała TurcjaCała Turcja
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SernikSernik
5
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjąć indyka z patelni, wyrzucając gazę i rezerwując 3 filiżanki marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
PatelniaPatelnia
7
Posypać jamę pożądaną ilością soli; wcierać do jamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
8
Posypać skórę odpowiednią ilością soli i świeżo zmielonego pieprzu; wcierać w skórę. Wiązać końce nóg razem ze sznurkiem; podwijać końcówki skrzydeł.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
9
Ułożyć seler i kolejne 3 składniki w jednej warstwie na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
Włożyć indyka, pierś do góry, na masę selerową; zalać indykiem marynatą na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
SelerSeler
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Piec w temperaturze 325 przez 3 godziny i 15 minut do 4 godzin lub do czasu, gdy termometr do mięsa włożony do najgrubszej części uda zarejestruje 165, fastrygując co 30 minut sokami z patelni i ekranując folią aluminiową po 2 godzinach i 30 minutach, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
12
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Przenieść indyka do półmiska, zastrzegając 2 1/2 szklanki patelni kapie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Wlać zastrzeżone krople przez cienki sitko z siatki drucianej do dużej miarki, odrzucając ciała stałe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
SitoSito
15
Roztopić masło w rondlu na średnim ogniu; ubić mąkę i gotować, ubijając stale, 1 do 2 minut lub do gładkiej. Stopniowo dodawaj kapiele i doprowadzaj do wrzenia. Zmniejszyć ogień do medium, i gotować na wolnym ogniu, mieszając mieszaninę od czasu do czasu, 5 minut lub aż sos zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
16
Dodać do 1/2 szklanki bulionu z kurczaka dla pożądanej konsystencji, w razie potrzeby. Wymieszać sól i świeżo zmielony pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
SólSól
17
Indyka podawać z ciepłym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
18
* Można zastąpić mrożonego całego indyka, rozmrożonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia42
Magazyn