Jabłko-Boczek Galette
Jabłko-boczek Galette może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 375 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 3 fanów. Mieszanka jabłek, boczek, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Apple Galette, Apple Galette, oraz Apple Galette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać skorupę: gotować boczek na dużej patelni na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż złoty, ale nadal miękkie, o 6 protokół; usuń do ręczników papierowych. Rezerwy 1 łyżka kapieli w małej misce; przechowywać w lodówce, aż ostygnie, o 15 protokół.
Pulse 2 plastry boczku w robocie kuchennym, aż drobno zmielone.
Dodać 1 1/2 szklanki mąki i 2 łyżki cukru i pulsować do połączenia.
Dodaj schłodzone kapiele boczku i pulsuj, aby połączyć.
Dodać masło i pulsować, aż mieszanina wygląda jak Gruboziarnisty posiłek z niektórych kawałków wielkości grochu.
Skropić w 4 łyżkach zimnej wody i pulsować, aż ciasto po prostu się połączy. Obróć się na kawałek plastikowej folii; użyj plastiku, aby uformować ciasto na dysk. Owinąć i schłodzić do jędrności, co najmniej 1 godzinę.
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem.
Rozwałkuj ciasto na 13-calowy Okrągły między 2 arkuszami lekko posypanego pergaminem. Obrać górny arkusz pergaminu, a następnie odwrócić ciasto na przygotowaną blachę do pieczenia. Odklej arkusz pergaminu. Ciasto przechowywać w lodówce, aż będzie gotowe do użycia.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. wykonaj nadzienie: obrać jabłka i pokroić w plasterki o grubości 1/4 cala. Wymieszać z sokiem z cytryny, cynamonem, 3 łyżkami cukru i pozostałą 1 łyżką mąki w dużej misce. Ułóż jabłka na środku ciasta, pozostawiając 2-calową granicę. Złóż krawędź ciasta nad nadzieniem, plisowanie w razie potrzeby.
Pozostałe 4 plastry boczku pokroić na kawałki wielkości kęsa i posypać nadzieniem.
Skórkę posmarować jajkiem, a pozostałe 3 łyżki cukru posypać całą galettą.
Piec, aż jabłka będą miękkie i skorupa jest złoty brąz, o 50 protokół. (Namiot luźno z folią, jeśli wypełnienie staje się zbyt brązowe.)
Wyjąć z piekarnika i posmarować nadzienie syropem klonowym, gdy jest jeszcze gorące.
Przełożyć do stelaża, aby lekko ostudzić przed podaniem.