Jabłka pieczone w powolnej kuchence

Jabłka pieczone w powolnej kuchence
Pieczone jabłka w powolnej kuchence trwają około 4 godzin i 25 minut od początku do końca. Za 1,06 USD za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 222 kalorie, 1 g białka i 4 g tłuszczu każda. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Świetnie sprawdza się jako niedrogi deser. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Ten przepis z Taste of Home wymaga brązowego cukru, wody, kwaśnych jabłek i rodzynek. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 16%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Pieczone jabłka w powolnej kuchence z imbirem, Pieczone jabłka w powolnej kuchence i Pieczone jabłka w powolnej kuchence.

Instrukcje

1
Wydrążyć jabłka i w razie potrzeby obrać górną jedną trzecią każdego z nich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
2
Połącz rodzynki, brązowy cukier i skórkę pomarańczową; łyżką do jabłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
3
Umieścić w 5-qt. powolna kuchenka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Drobno Posiekanego Chili Jalapeno Z Nasionami2 łyżki Drobno Posiekanego Chili Jalapeno Z Nasionami
4
Wlać wodę wokół jabłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Skropić koncentratem soku pomarańczowego. Kropka z masłem. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 4-5 godzin lub do momentu, aż jabłka będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koncentrat Soku PomarańczowegoKoncentrat Soku Pomarańczowego
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór do pieczonych jabłek. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn