Jabłka pieczone w filcu z nadzieniem gruszkowo-orzechowym
Jabłka pieczone w filcu z nadzieniem gruszkowo-orzechowym wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 371 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.2 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz gruszkę anjou, zmielony cynamon, cukier i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 24%. Podobne przepisy to Jabłka pieczone w filcu z nadzieniem gruszkowo-orzechowym, Pieczone jabłka z nadzieniem morelowym i orzechowym, oraz Pieczone jabłka nadziewane nadzieniem "baklava".
Instrukcje
Przykryć blachę papierem do pieczenia; zabezpieczyć blachę taśmą maskującą.
Roztopić masło w średniej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj gruszki i orzechy pekan; smażyć 2 protokół.
Dodaj bourbon, syrop, i 1/4 łyżeczki cynamonu; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Super.
Wytnij około 1/2 cala od wierzchołków i dna jabłek i odrzuć. Jabłka rdzeniowe trzy czwarte drogi od góry za pomocą kuleczki melonowej. (Nie przecinaj DNA.) Napełnij każde jabłko 1 łyżką mieszanki gruszek. Odstawić pozostałą masę gruszkową.
Umieść 1 arkusz phyllo na dużej desce do krojenia lub powierzchni roboczej (przykryj pozostałe ciasto, aby nie wyschło); lekko pokryć sprayem do gotowania.
Umieścić 1 jabłko w centrum phyllo; nakładają się ukośne rogi na górze jabłka.
Ułożyć na przygotowanej patelni i zalać ją sprayem do gotowania. Powtórz procedurę z pozostałymi jabłkami i filo.
Połącz 1/4 łyżeczki cynamonu i cukru w małej misce i posyp jabłkami.
Piec w 375 przez 30 minut lub aż jabłka będą złociste. Łyżka 1/4 szklanki pozostałej mieszaniny gruszki wokół każdego jabłka; top każdej porcji z 1/4 szklanki bitą polewą.
Dekoruj gałązkami mięty, w razie potrzeby.