Jabłkowo-Toffi
Ciasto z jabłkami-toffi może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 195 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką jabłko rzymskie, jajko, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Placki Z Jabłkami Toffi, Placki Z Jabłkami, oraz Placki Z Jabłkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz jabłko, chipsy toffi, cukier, sok z cytryny i cynamon w średniej misce.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni na 2 (12-calowe) okręgi. Używając 3-calowego okrągłego foremki do ciastek, pokrój każdą porcję ciasta na 12 rund. Wyrzucić resztki ciasta.
Ułożyć 12 rund ciasta na blasze pokrytej natryskiem do gotowania.
Połowę ubitego jajka przecedzić na ciasto. Łyżka około 1 łyżka mieszanki jabłko-toffi na każdej rundzie, pozostawiając 1/2-cala granicy wokół krawędzi ciasta. Na wierzch każdej rundy wymieszać 1 kawałek masła. Wierzch ciasta z pozostałymi 12 rund ciasta; docisnąć krawędzie razem z widelcem do uszczelnienia.
Na każdym cieście posmaruj pozostałą połowę ubitego jajka.
Piec w 375 przez 25 minut lub do złotego koloru.