Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami i kminkiem

Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami i kminkiem może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 544 kalorie. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 105 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. Mieszanka proszku do pieczenia, cukru, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami i kminkiem, Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami, oraz Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Obficie masło ciężkie żaroodporne 10-do 12-calowej patelni z wysokimi bokami.
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i sodę wymieszać w dużej misce.
Dodać masło; opuszkami palców wcierać, aż powstanie gruba okruchy. Wymieszać z rodzynkami i kminkiem.
W średniej misce ubić maślankę i jajko.
Dodaj do ciasta; używając drewnianej łyżki, mieszaj, aż dobrze się wkomponujesz (ciasto będzie bardzo lepkie).
Przenieść ciasto na przygotowaną patelnię; wygładzić górę, lekko w środku. Używając małego ostrego noża zanurzonego w mące, pokrój 1-calowy X w górnym środku ciasta.
Piec, aż chleb jest gotowane przez i tester włożony do środka wychodzi czysty, około 1 godziny 15 minut. Schłodzić chleb na patelni 10 protokół. Obróć się na stojak i ostudzić całkowicie.