Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami
Przepis Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami jest gotowy w około 1 godzinę i 10 minut i zdecydowanie jest niesamowitym Wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten poranny posiłek ma 236 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, rodzynki, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do dzień św. Patryka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami, Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami, oraz Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. Spryskaj patelnię o średnicy 8 cali sprayem zapobiegającym przywieraniu.
Mąkę, 4 łyżki cukru, proszek do pieczenia, sól i soda oczyszczona wymieszać w dużej misce.
Dodać masło. Opuszkami palców wcierać, aż powstanie gruba Mączka. Zrobić dobrze w środku mieszanki mąki.
Dodać maślankę. Stopniowo mieszaj suche składniki z mlekiem, aby je zmiksować.
Za pomocą mąki ręce, kształt ciasta w piłkę.
Przełożyć na przygotowaną patelnię i lekko spłaszczyć (ciasto nie dojdzie do krawędzi patelni).
Posypać ciasto pozostałą 1 łyżką cukru.
Piec chleb, aż brązowy i tester włożony do środka wychodzi czysty, o 40 protokół. Schłodzić chleb na patelni 10 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.