Irlandzki chleb sodowy dziadka Mcandrewa

Irlandzki chleb sodowy dziadka Mcandrewa może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru porannych posiłków. Jedna porcja zawiera 261 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu. Za 24 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Dzień Świętego Patryka wydarzenie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 55 minut. Wystarczy mieszanka mąki, maślanki, cukru i garści innych składników, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 48%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Irlandzki gulasz z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, Spowiedź # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalony ... Irlandzki chleb pszenny, oraz Irlandzki Chleb Sodowy dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj żeliwną patelnię.
W średniej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną i cukier. Wrzuć rodzynki z mąką, aż się pokryją. Zrób dołek na środku i dodaj jajko, maślankę i stopioną margarynę. Mieszaj, aż wszystkie suche składniki zostaną wchłonięte. Wyłóż ciasto na posypaną mąką powierzchnię i ugniataj przez kilka szybkich obrotów, aby wyrównać ciasto. Obsługuj ciasto tak mało, jak to możliwe. Wklep do płaskiego koła i umieść w przygotowanej patelni.
Piecz chleb przez 40 do 45 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, gdy brzegi się zarumienią.