Irlandzki chleb sodowy Brennana

Jeśli masz około 1 godziny i 5 minut do spędzenia w kuchni, irlandzki chleb sodowy Brennana może być niesamowitym przepisem laktoovo-wegetariańskim do wypróbowania. Ten przepis pozwala na 8 porcji, każda o 139 kaloriach , 4 g białka i 1 g tłuszczu . Za 10 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu z okazji dnia św. Patryka . 146 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup sodę oczyszczoną, ocet destylowany, mleko i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Sprawdza się dobrze jako bardzo niedrogie śniadanie. Jest on sponsorowany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 67% . Irlandzki chleb sodowy z rodzynkami , irlandzki chleb sodowy od Mommie Cooks i chleb sodowy z malinami: nowe spojrzenie na irlandzką tradycję są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wymieszaj mleko z octem i odstaw na około 10 minut, aż się zwarzy.
Rozgrzej piekarnik do 200°C (400°F). Nasmaruj blachę do pieczenia. W misce wymieszaj mąkę, cukier, sodę oczyszczoną i sól.
Stopniowo wmieszaj kwaśne mleko do mieszanki mąki, aż ciasto będzie się dobrze kleiło, a następnie wyłóż je na posypaną mąką powierzchnię. Zagnieć kilka razy i uformuj w okrąg.
Połóż ciasto na przygotowanej blasze do pieczenia. Ostrym nożem natnij wierzch ciasta w kształcie litery X, aby uwolnić parę i pomóc chlebowi zachować okrągły kształt.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż do uzyskania złotego koloru, około 45 minut.