Irlandzka zupa cebulowa

Irlandzka zupa cebulowa może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Jedna porcja zawiera 541 kalorii, 24 g białka i 25 g tłuszczu. Ten wegetariański przepis na lakto ovo przeznaczony jest dla 10 osób i kosztuje 3,25 USD za porcję. Jest to dość drogi przepis dla miłośników europejskiej kuchni. ul. Dzięki temu przepisowi dzień Świętego Patryka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, ser kozi, rosół z kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 46%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Irlandzka zupa cebulowa Guinnessa z irlandzką grzanką Cheddar, irlandzka stout zupa cebulowa i irlandzka rutabaga (szwedzka lub żółta rzepa) z karmelizowaną cebulą.
Instrukcje
Połóż ziemniaki na blasze do pieczenia.
Skropić oliwą i posypać 1/2 łyżeczki soli.
Piec w temperaturze 425° przez 20-25 minut lub do miękkości.
W międzyczasie w holenderskim piekarniku podsmaż cebulę na maśle, aż będzie miękka. Zmniejsz temperaturę do średnio-niskiej; gotować przez 30 minut lub do momentu uzyskania głębokiego złocistego koloru, od czasu do czasu mieszając.
Dodać grzyby, pestki słonecznika, rozmaryn, pieprz i pozostałą sól. Gotuj 8-10 minut dłużej lub do momentu, aż grzyby będą miękkie. Wymieszaj bulion, piwo, brązowy cukier i ziemniaki; przegrzać.
Połóż kromki chleba na blasze do pieczenia; posyp serami. Podpiekaj 3-4 cale od ognia przez 3-5 minut lub do momentu, aż ser się roztopi. Wlać zupę do misek; Na każdym ułóż grzankę serową.