Inspirowana Sardynią ryba z izraelskim kuskusem to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 32G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 472 kalorie. Na $4.95 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz harissę, bulion warzywny, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ryba Pieczona Z Izraelskim Kuskusem Pilaf & Corn, Kuskus w kolorze różowym (kuskus Izraelski z burakami i orzechami włoskimi), oraz Izraelski Kuskus Tabouli dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać oliwę w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2
Dodaj szalotki i seler, wraz ze szczyptą soli, i saute, mieszając, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Gdy aromaty są miękkie, dodaj kuskus i wymieszaj, aby pokryć olejem (większość kuskusu jest wstępnie opiekana, więc nie musisz się o to martwić).
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
4
Dodać białe wino, odstawić na chwilę, a następnie dodać pomidory, bulion, szafran i połowę każdej z natki pietruszki i mięty (pozostałą połowę odstawić na koniec Dania).
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Szafran
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
5
Dodać oliwki i wymieszać do połączenia. Przykryć garnek, doprowadzić go do wrzenia,a następnie obniżyć ogień, aż jest ledwo wystarczająco wysoki, aby utrzymać gotować. Gotować, aż kuskus jest po prostu nieśmiały jest zrobione, ~10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Ciasto Kukurydziane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
6
Gdy kuskus jest jeszcze al dente, dodać do niego zamieszanie, i umieścić filety rybne na nim, doprawić solą, i zastąpić pokrywkę i nadal gotować przez kilka minut, aż płatki rybne i kuskus zakończył gotowania (dokładny czas będzie się różnić, w zależności od ryb - czasami wyłączyć ogień i niech nadal gotować w resztkowej pary, gdy jest po prostu nieśmiały zrobić). Posolić w razie potrzeby (między bulionem a oliwkami powinno być ok), posypać miętą i natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Ciasto Kukurydziane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
7
Podawać z cytrynowymi klinami i harissą w razie potrzeby.
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santi Sortesele Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.