Indywidualne Pieczywo Kukurydziane
Przepis można przygotować indywidualne pieczywo z łyżką kukurydzianą w około 40 minut. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 2G tłuszczu i w sumie 102 kalorie. Za 25 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Foodnetwork wymaga mąki kukurydzianej, szalotki, kukurydzy w śmietanie i jajek. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bez nabiału dieta. Z łyżką wynik 21%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Indywidualne Irlandzkie Pieczywo Sodowe, Południowe Paluszki Kukurydziane Fast Breads, oraz Chleb Z Łyżką Kukurydzianą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Posmaruj każdą filiżankę 12-szklankowej Formy do muffinek sprayem do pieczenia.
W małej misce wymieszaj mąkę kukurydzianą, mąkę, sól i proszek do pieczenia.
Ubij śmietanę kukurydzianą i żółtka w dużej misce. Dodaj mieszankę mąki kukurydzianej, szalotki i chipotle. Ubij białka w innej dużej misce, aż utworzą się sztywne szczyty. Wmieszaj około jednej trzeciej białek do mieszanki kukurydzianej, aby ją rozjaśnić, a następnie dodaj pozostałe białka, aż nie pozostaną białe steki.
Przełóż ciasto do kubków na muffinki (będą bardzo pełne) i piecz, aż będą dmuchane i złociste, 20 do 25 minut. Schłodzić chleb łyżkowy przez 5 minut na patelniach. Przeciągnij cienką szpatułką wokół krawędzi każdego z nich, aby poluzować, a następnie wyjmij pieczywo z patelni.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.