Indyk solony z ziołami w sosie jabłkowym

Indyk solony z ziołami w sosie jabłkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj solonego indyka z ziołami z sosem jabłkowym. Na $2.96 za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 89g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 997 kalorii. Ten przepis służy 10. Jeśli masz jabłka granny smith, jabłecznik, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać liście laurowe można śledzić to danie główne z Urocze Babeczki Jabłkowe jako deser. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 53 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pieczony indyk z sosem jabłkowym, Indyk z przyprawami z sosem z patelni Cydr, oraz Solony rozmaryn chrupiący Indyk z sosem z patelni dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: sznurek rzeźniczy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
1
Połącz wszystkie składniki solanki w dużym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
2
Dodać indyka i pozostawić do solanki w lodówce na 2 do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
1
Wyjąć indyka z solanki na noc przed pieczeniem i dokładnie osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
2
Połączyć rozmaryn, szałwia, i masło do skorupy ziół w małej misce. Doprawić do smaku koszerną solą. Masĺ ' o wykonaÄ ‡ pod skĂłrÄ ... indyka i wmasowaÄ ‡ w biust i nogi. Masuj masło również na zewnątrz skóry. Zwiąż nogi razem na piersi, aby chronić je podczas gotowania i pomóc utrzymać wilgotne i soczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
1
Cebulę, marchew, seler, czosnek, jabłka, liście laurowe, laskę cynamonu i tymianek wyłożyć na patelnię i doprawić solą. Ułóż indyka na wierzchu warzyw i przechowywać w lodówce na noc odkryte! Tak, zgadza się, uncovered. Pomoże to wyschnąć skórę i stać się naprawdę brązowy i chrupiące. Upewnij się, że w lodówce nie ma surowej żywności w pobliżu indyka. Po schłodzeniu przez noc indyk jest gotowy do wejścia do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
2
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
3
Umieść 2 filiżanki wywaru z kurczaka i 1 filiżankę cydru jabłkowego na dnie patelni. Piecz indyka w nagrzanym piekarniku, aż skóra stanie się naprawdę ładna i brązowa, około 40 minut. Obniżyć ciepło piekarnika do 350 stopni F na pozostałą część czasu gotowania. Podlewaj indyka co około 30 minut i w razie potrzeby dodaj więcej wywaru do patelni. Gotować około 17 minut na Funt. Gdy dotrze do odpowiedniego koloru, namiot indyka z folią aluminiową, aby zapobiec jego zbyt ciemny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
JabłecznikJabłecznik
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
4
Wyjmij indyka z piekarnika, gdy natychmiastowy odczyt termometru włożonego w najgrubszą część indyka zarejestruje 160 stopni F. upewnij się, że termometr nie dotyka kości podczas czytania. Gdy Indyk osiągnie odpowiednią temperaturę, wyjmij go z patelni do pieczenia na deskę do krojenia i pozostaw na co najmniej 30 minut. Przykryć luźno folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
5
Odcedź wszystkie warzywa na misce, aby oddzielić je od wywaru/mieszaniny. Wyrzucić warzywa. Odcedzić tłuszcz i dodać go do patelni. To tłuszcz na zasmażkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Umieść patelnię na 2 palnikach i na małym ogniu i ubijaj mąkę. Gotować, aż mieszanina wygląda jak mokry piasek, o 4 do 5 protokół. Powoli ubij pozostałą 1 szklankę cydru jabłkowego, pozostałą bulion z kurczaka i mieszankę bulion/cydr. Gotować, aż mieszanina zgęstnieje i osiągnie konsystencję sosu. Smak i dostosować przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
JabłecznikJabłecznik
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1 Duże Zielone Jabłko1 Duże Zielone Jabłko
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
7
Wlać do dzbanka lub miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
8
Pokroić indyka, przełożyć na półmisek i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
9
Dziękujemy za tak wspaniałego indyka!!!
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane

Składniki

9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijabłecznikjabłecznik4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicydr jabłkowy, podzielonycydr jabłkowy, podzielony53 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła63 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3kijemasło, temperatura pokojowamasło, temperatura pokojowa2smallsduża lub marchewka pokrojona w kostkęduża lub marchewka pokrojona w kostkę2smallsduże lub marchewki, obrane i pokrojone w 1/2 cala kostkęduże lub marchewki, obrane i pokrojone w 1/2 cala kostkę2sklasyfikowany trener motywacyjny 200-prądowyseler naciowy pokrojony w 1/2 cala kostkęseler naciowy pokrojony w 1/2 cala kostkę3sklasyfikowany trener motywacyjny 200-prądowyseler naciowy pokrojony w kostkęseler naciowy pokrojony w kostkę9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirosół z kurczaka, podzielonyrosół z kurczaka, podzielony1Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna1pęczkirozmaryn świeżyrozmaryn świeży1bunchświeży rozmaryn, liście drobno posiekaneświeży rozmaryn, liście drobno posiekane1pęczkiświeża szałwiaświeża szałwia1bunchświeża szałwia, liście drobno posiekaneświeża szałwia, liście drobno posiekane1Głowaczosnek, pokrojony w 1/2 równikaczosnek, pokrojony w 1/2 równika4goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity2Jabłka Granny Smith, pokrojone w 1/2 cala kostkęJabłka Granny Smith, pokrojone w 1/2 cala kostkę796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna1Dużecebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę1Dużecebula pokrojona w 1/2 cala kostkęcebula pokrojona w 1/2 cala kostkę1bunch2 szklanki ząbków czosnku2 szklanki ząbków czosnku5kilogramyTurcja, free range organic jest świetnyTurcja, free range organic jest świetny7Średnia żółta cebula, posiekanamakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali
TrudnośćEkspert
Gotowe W53 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia36
Magazyn