Need a danie główne bezglutenowe? Indyk z solanką jabłkową z pikantnym sosem ziołowym może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 609 kalorii, 71g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz indyka, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu, liście szałwii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać pomarańcze, można śledzić to danie główne z Krem miodowy z krewnymi pomarańczami i kandyzowaną cytryną jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest solidne. Podobne przepisy to Indyk solony z ziołami w sosie jabłkowym, Pieczony indyk z sosem jabłkowym, oraz Pikantny Cydr-Solony Indyk.
Instrukcje
1
Aby przygotować solankę, połączyć pierwsze 8 składników w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Gotować 5 minut lub do rozpuszczenia cukru i soli. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
2
Usuń podroby i szyję z indyka; rezerwy na pikantny sos ziołowy. Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Wypchaj jamę ciała pomarańczowymi ćwiartkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Ryż CANILLA® Extra Long Grain
3
Umieść worek piekarnika wielkości indyka w drugiej torbie, aby utworzyć podwójną grubość.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
4
Umieść torby w dużym pojemniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Umieść indyka w wewnętrznej torbie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6
Dodać mieszankę cydru i lód. Bezpieczne torby z kilkoma krawatami twist. Przechowywać w lodówce przez 12 do 24 godzin, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego
Rozpryski Wermutu
7
Rozgrzej piekarnik do 50
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
8
Wyjąć indyka z worków i wyrzucić solankę, ćwiartki pomarańczowe i worki. Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka. Wiązać nogi razem ze sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Ryż CANILLA® Extra Long Grain
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
9
Czosnek, szałwia, tymianek, pietruszka, cebula i bulion umieścić na dnie patelni.
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
16
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę i 15 minut lub aż termometr włożony w mięsistą część uda zarejestruje 170 (nie dotykać kości). (Osłoń indyka folią, jeśli zbyt szybko się zarumieni.)
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
17
Wyjąć indyka z piekarnika; odstawić na 20 minut. Rezerwy Pan kapie na pikantny sos ziołowy. Wyrzucić skórę przed podaniem; podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki