Indyk Smażony Na Głębokim Tłuszczu

Indyk Smażony Na Głębokim Tłuszczu
Smażony Indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 17685 kalorii, 113g białka, oraz 1922g tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 8 i kosztuje 16,93 zł / porcja. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 godzin. Mieszanka wody, lodu, indyka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Mój ulubiony głęboko smażony indyk {i nawet nie lubię indyka!}, Indyk Smażony Na Głębokim Tłuszczu, oraz Indyk Smażony Na Głębokim Tłuszczu.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Umieść gorącą wodę, sól koszerną i brązowy cukier w 5-galonowej pionowej chłodziarce do napojów i mieszaj, aż sól i cukier całkowicie się rozpuszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Do 1-1/3 Szklanki Wody1 Do 1-1/3 Szklanki Wody
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6 Kopert (po 0,19 Uncji Każda) Niesłodzonego Napoju Gazowanego O Smaku Lemoniady Truskawkowej6 Kopert (po 0,19 Uncji Każda) Niesłodzonego Napoju Gazowanego O Smaku Lemoniady Truskawkowej
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
3
Dodaj lód i mieszaj, aż mieszanina ostygnie. Delikatnie opuść indyka do pojemnika. W razie potrzeby zważyć ptaka, aby upewnić się, że jest całkowicie zanurzony w solance. Przykryć i umieścić w chłodnym, suchym miejscu na 8 do 16 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
4
Wyjąć indyka z solanki, spłukać i osuszyć. Pozostawić w temperaturze pokojowej na co najmniej 30 minut przed gotowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
5
Umieść olej w garnku o pojemności 28 do 30 litrów i ustaw na dużym ogniu na zewnętrznym palniku propanowym o solidnej konstrukcji. Doprowadzić temperaturę oleju do 250 stopni F. gdy temperatura osiągnie 250, powoli opuść ptaka do oleju i przynieś temperaturę do 350 stopni F. gdy osiągnie 350, obniż ciepło, aby utrzymać 350 stopni F. po 35 minutach sprawdź temperaturę indyka za pomocą termometru sondy. Gdy pierś osiągnie 151 stopni F, delikatnie wyjąć z oleju i pozostawić do odpoczynku na minimum 30 minut przed rzeźbieniem. Ptak osiągnie wewnętrzną temperaturę 161 stopni F z powodu przenoszenia gotowania. Wyrzeźbić zgodnie z życzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Oliwki Pokrojone Na ćwiartkiOliwki Pokrojone Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
TrudnośćEkspert
Gotowe W10 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia31
Magazyn