Indyk i jajka faszerowane Benedict
Jajka Benedict z indykiem i farszem mogą być właśnie tym śniadaniem, którego szukasz. Ten przepis pozwala na przygotowanie 4 porcji o wartości 708 kalorii , 27 g białka i 52 g tłuszczu każda. Za 2,41 USD za porcję przepis ten pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup mieloną gałkę muszkatołową, żółtka jaj, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobre na Święto Dziękczynienia . 23 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 45 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 68% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Jajka Benedict ze szparagami , Klasyczne Jajka Benedict i Jajka Benedict z Krabowymi Kotlecikami .
Instrukcje
Uformuj farsz w cztery kotlety o grubości 1/2 cala; odstaw. W kąpieli wodnej lub metalowej misce nad gotującą się wodą ubij żółtka jaj i sok z cytryny, aż się połączą; gotuj, aż mieszanka będzie wystarczająco gęsta, aby pokryć metalową łyżkę, a temperatura osiągnie 160°, cały czas ubijając.
Zmniejsz ogień do bardzo niskiego. Bardzo powoli wlewaj ciepłe roztopione masło, cały czas mieszając.
Dodaj pietruszkę, sól i gałkę muszkatołową.
Przełożyć do małej miski.
Umieść miskę w większej misce z ciepłą wodą. Utrzymuj ciepło, mieszając od czasu do czasu, aż będzie gotowa do podania, do 30 minut.
Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą rozgrzej olej na średnim ogniu. Smaż kotlety farszowe przez 3-4 minuty z każdej strony lub do momentu, aż termometr wskaże 165°. Trzymaj w cieple.
W międzyczasie wlej 2-3 cale wody do dużego rondla lub patelni z wysokimi brzegami. Doprowadź do wrzenia; zwiększ temperaturę, aby utrzymać delikatne gotowanie. Wbij zimne jajka, jedno po drugim, do małej miski; trzymając miskę blisko powierzchni wody, włóż jajko do wody.
Gotuj bez przykrycia przez 3-5 minut lub do momentu, aż białka będą całkowicie ścięte, a żółtka zaczną gęstnieć, ale nie będą twarde. Używając łyżki cedzakowej, wyjmij jajka z wody.
Aby podać, połóż indyka i jajka na kotletach farszowych. Polej sosem holenderskim.