Indyk i jajka faszerowane Benedict

Indyk i jajka faszerowane Benedict
Jajka Benedict z indykiem i farszem mogą być właśnie tym śniadaniem, którego szukasz. Ten przepis pozwala na przygotowanie 4 porcji o wartości 708 kalorii , 27 g białka i 52 g tłuszczu każda. Za 2,41 USD za porcję przepis ten pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup mieloną gałkę muszkatołową, żółtka jaj, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobre na Święto Dziękczynienia . 23 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 45 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 68% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Jajka Benedict ze szparagami , Klasyczne Jajka Benedict i Jajka Benedict z Krabowymi Kotlecikami .

Instrukcje

1
Uformuj farsz w cztery kotlety o grubości 1/2 cala; odstaw. W kąpieli wodnej lub metalowej misce nad gotującą się wodą ubij żółtka jaj i sok z cytryny, aż się połączą; gotuj, aż mieszanka będzie wystarczająco gęsta, aby pokryć metalową łyżkę, a temperatura osiągnie 160°, cały czas ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Zmniejsz ogień do bardzo niskiego. Bardzo powoli wlewaj ciepłe roztopione masło, cały czas mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
3
Dodaj pietruszkę, sól i gałkę muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Przełożyć do małej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Umieść miskę w większej misce z ciepłą wodą. Utrzymuj ciepło, mieszając od czasu do czasu, aż będzie gotowa do podania, do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą rozgrzej olej na średnim ogniu. Smaż kotlety farszowe przez 3-4 minuty z każdej strony lub do momentu, aż termometr wskaże 165°. Trzymaj w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
W międzyczasie wlej 2-3 cale wody do dużego rondla lub patelni z wysokimi brzegami. Doprowadź do wrzenia; zwiększ temperaturę, aby utrzymać delikatne gotowanie. Wbij zimne jajka, jedno po drugim, do małej miski; trzymając miskę blisko powierzchni wody, włóż jajko do wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Gotuj bez przykrycia przez 3-5 minut lub do momentu, aż białka będą całkowicie ścięte, a żółtka zaczną gęstnieć, ale nie będą twarde. Używając łyżki cedzakowej, wyjmij jajka z wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
9
Aby podać, połóż indyka i jajka na kotletach farszowych. Polej sosem holenderskim.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS HollandaiseSOS Hollandaise
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn