Indyk Glazurowany Mandarynką

Indyk Glazurowany Mandarynką
Indyk glazurowany mandarynką wymaga z grubsza 4 godziny i 15 minut od początku do końca. To danie główne ma 567 kalorii, 70g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 14. Za 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 62 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Mieszanka masła, oleju canolan, soku mandarynkowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest świetne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Glazurowane Ciasto Mandarynkowe, Ciasto Polenta Glazurowane Mandarynką, oraz Pieczony indyk z polewą mandarynkową.

Instrukcje

1
Usuń podroby z indyka; przykryj i wstaw do lodówki na sos. Osusz indyka; połóż pierś do góry na ruszcie na brytfannie. Przetrzyj zmiękczone masło indykiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
W dużym rondlu rozpuść masło pokrojone w kostkę; wymieszać z olejem. Nasycić czterowarstwowy 17-calowy. kwadrat gazy w mieszaninie masła; zasłona nad indykiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodaj sok mandarynkowy do pozostałej mieszanki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MandarynekSok Z Mandarynek
MasłoMasło
4
Piec indyka bez przykrycia w temperaturze 325° przez 3 godziny; podlać mieszanką soku mandarynkowego co 30 minut, cały czas utrzymując wilgotną gazę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MandarynekSok Z Mandarynek
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
PiekarnikPiekarnik
5
Usuń i wyrzuć gazę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
6
Piecz indyka 45 minut do 1-1 / 4 godziny dłużej lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 180°, od czasu do czasu fastrygując kroplami patelni. Przykryj luźno folią, jeśli Indyk zbyt szybko się zrumieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
7
Wyjmij indyka na półmisek; przykryj i odstaw na 20 minut przed rzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
8
Wlej kapanie i poluzowane brązowe kawałki do miarki. Odtłuszczony tłuszcz, rezerwując 1/3 szklanki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
9
Dodaj tyle bulionu do pozostałych kropelek, aby odmierzyć 4 filiżanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
10
Na sos posiekaj zarezerwowane podroby. W dużym rondlu podsmaż podroby w zarezerwowanym tłuszczu, aż się zrumienią. Mieszaj mąkę, aż się zmiksuje; stopniowo mieszaj mieszankę bulionową. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Podawać z indykiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 15 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia27
Magazyn