Indyk Glazurowany Mandarynką
Indyk glazurowany mandarynką wymaga z grubsza 4 godziny i 15 minut od początku do końca. To danie główne ma 567 kalorii, 70g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 14. Za 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 62 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Mieszanka masła, oleju canolan, soku mandarynkowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest świetne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Glazurowane Ciasto Mandarynkowe, Ciasto Polenta Glazurowane Mandarynką, oraz Pieczony indyk z polewą mandarynkową.
Instrukcje
Usuń podroby z indyka; przykryj i wstaw do lodówki na sos. Osusz indyka; połóż pierś do góry na ruszcie na brytfannie. Przetrzyj zmiękczone masło indykiem.
W dużym rondlu rozpuść masło pokrojone w kostkę; wymieszać z olejem. Nasycić czterowarstwowy 17-calowy. kwadrat gazy w mieszaninie masła; zasłona nad indykiem.
Dodaj sok mandarynkowy do pozostałej mieszanki masła.
Piec indyka bez przykrycia w temperaturze 325° przez 3 godziny; podlać mieszanką soku mandarynkowego co 30 minut, cały czas utrzymując wilgotną gazę.
Piecz indyka 45 minut do 1-1 / 4 godziny dłużej lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 180°, od czasu do czasu fastrygując kroplami patelni. Przykryj luźno folią, jeśli Indyk zbyt szybko się zrumieni.
Wyjmij indyka na półmisek; przykryj i odstaw na 20 minut przed rzeźbieniem.
Wlej kapanie i poluzowane brązowe kawałki do miarki. Odtłuszczony tłuszcz, rezerwując 1/3 szklanki.
Dodaj tyle bulionu do pozostałych kropelek, aby odmierzyć 4 filiżanki.
Na sos posiekaj zarezerwowane podroby. W dużym rondlu podsmaż podroby w zarezerwowanym tłuszczu, aż się zrumienią. Mieszaj mąkę, aż się zmiksuje; stopniowo mieszaj mieszankę bulionową. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.